Kedi Kumu Ne Sıklıkla Değiştirilir?

Kedi Kumu Ne Sıklıkla Değiştirilir?

Kedinizin akıl ve beden sağlığı, kedi kumu temizliği ile oldukça bağlantılıdır. Bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre, temiz bir kedi kumunda ihtiyacını gideren kedilerin, daha sağlıklı ve daha mutlu oldukları belirlenmiştir. Bundan dolayı kedi kumunu değiştirirken yapılan temizlik çok önemli olmaktadır. Kedi kumunu mutlaka belirli zaman dilimlerinde boşaltıp temizlemek oldukça önemlidir. Kedi kumunu ne sıklıkla değiştireceğiniz, kedinizin idrar yapma sıklığına, idrarın asit dengesine ve kokuya göre değişiklik göstermektedir. Bu faktörleri dikkate alarak yapılan kedi kumu değişiklikleri oldukça olumlu sonuçlar vermektedir. Kedi kumu tercihen haftada bir, en kötü iki hafta bir değiştirilmesi önerilmektedir.


Kedi Kumu Değiştirme Sıklığı


Temiz bir kedi kumu, kedinizin daha mutlu ve daha enerjik olmasını sağlamaktadır. Ayrıca kedi kumunun temiz olması, parazitlerin ve zararlı bakterilerin oluşturabileceği hastalıkları da önlemektedir. Aynı zamanda da kediler temiz bir kedi kumu ile karşılaştıkları zaman, evin başka bir köşesine tuvaletlerini yapmamaktadırlar.

Kedi kumunun düzenli olarak yani ortalama olarak 10 günde bir değiştirilmesi, kedilerden insanlara dışkı yardımı ile geçen parazitleri engellemektedir. Bu parazitler genel olarak kedi dışkısında sıklıkla bulunmaktadır. Kedi dışkısından çevreye, çevrede ise direkt olarak insana geçmektedir.

Kedi kumunuz eğer topaklaşan kedi kumu ise, kediniz idrarını ya da dışkısını yaptıktan sonra, pis olan kısmı kürek ile alarak değiştirebilirsiniz. Eksik olan kedi kumu için üzerine ilave etmeniz mümkündür. Kedi kumunu sürekli güncel olarak değiştirmeniz, kedinizin çok rahat bir tuvalet alışkanlığı kazanmasına da yardımcı olmaktadır. Ayrıca kedi kumu tercihini yaparken de belirli şartları göz önünde bulundurmakta fayda vardır.

Kediniz idrarını ya da dışkısını yaptıktan sonra temizlenmesi gerekmektedir. Eğer belli bir zaman geçer ve kedi kumunu değiştirmezseniz, bu sefer hem kediniz için hem de sizin için sağlığınızı etkileyecek kötü sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Bundan dolayı haftada 1 kez imkanınız doğrultusunda kedi kumunu değiştirmeniz oldukça önemlidir. Ayrıca bu hastalıklar özellikle de solunum yollarına büyük zarar vermektedir. Kedi kumunu günlük temizlemeniz durumunda da, kumunuzun kullanım süresi artmaktadır.

Etiketler: kedi kumu
Temmuz 27, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR