Kedi Malt Macunu Ne İşe Yarar?

Kedi Malt Macunu Ne İşe Yarar?

Kediler son derece titiz ve temiz canlılardır. Doğaları gereği içgüdüsel olarak yalayarak, kendilerini düzenli olarak temizlemektedirler. Dillerinde bulunan tırtıklı ve antiseptik yapıyla kendilerini temizleyen kediler bu sırada tüylerini yutarlar. Üzerinde dökülen tüyleri yalama yolu ile yutan kedilerin yuttukları tüyler midelerinde birikir. Zaman içerisinde biriken bu tüyler kedilerin sindirim ve boşaltım sistemleri açısından çok ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Bu nedenle de kedilerin yuttukları tüyleri midelerinden dışarıya atabilmeleri gerekir. Bunun içinde en etkili yöntemlerden birisi istifra etmektir. İstifra etmek içinde kediler bazen ot yerler. Kedilerin ot yemesinin temel nedeni söz konusu olan bu durumdur. Bununla birlikte kedi malt macunu da kedilerin midelerinde biriken tüylerinden kurtulabilmelerine yardımcı olur.


Kedi Malt Macunu Kullanımı


Kedi malt macunu
temel olarak düzenli olarak kedi tarafından tüketildiğinde kişisel temizlikleri sırasında yuttukları tüylerin midesinde birikerek, çeşitli hastalıklar ayol açmasının önüne geçer. Kediler için üretilen özel ek bir besin türüdür. Bu macunu düzenli olarak tüketen kediler, midesinde biriken tüyleri son derece sağlıklı bir şekilde dışarıya atabilmektedir. Kedi malt macununu yiyen kediler, midelerinde birikmiş olan tüyleri dışarıya son derece kolay bir şekilde atlatabilmektedir. Bu kapsamda kedi malt macununu yiyen kedilerde midede biriken tüylerin topaklaşmamasını sağlıyor. Bununla birlikte istifra etmesine yardımcı oluyor. Kedilerin mutlaka en azından ayda bir mutlaka gerçekleştirmesi gereken kusma eylemini rahatlıkla gerçekleştirebilmesine yardımcı olur. Bu şekilde istifra ederek, tüyler midesinde kalıplaşmadan dışarıya atılmış olur.

Kedi malt macunu her kedide her zaman kusma durumu oluşturmaz. Çünkü kedi malt macununun kedilerin sindirim sisteminde oluşturduğu etkilerle tüyleri bağırsak yolu ile de atabilmesine yardımcı olur. Tüylerin midede topaklaşma yaparak, kist haline dönüşmesini engellemektedir. Bu şekilde kediler bağırsak yolu ile de midelerindeki bu tüyleri dışarıya atabilmektedir. Son derece güçlü ve etkili formüle sahip olan kedi maltının her gün düzenli olarak kediye yedirilmesi gerekir. Bunun içinde kedi sahiplerinin işaret parmaklarının 3’te 2’si kadar macunu kedisine yedirmesi gerekmektedir.

Etiketler: malt macunu
Haziran 28, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR