Kedi Maltı Ne İşe Yarar?

Kedi Maltı Ne İşe Yarar?

Kedilerin hayvanlar alemi içerisindeki bakımına ve temizliğine en çok özen gösteren canlılar olduğunu hepimiz biliyoruz. Dillerinin özel yapısı, hemen tüm vücutlarını yalayarak temizlemelerine olanak tanır. Anatomik yapıları tamamen bu sistem üzerine kurgulanmıştır. Ancak evlerimizde her yere döktükleri tüylerinin büyük çoğunluğunu bu temizlik sırasında yutarlar. Sindirim sistemleri bu tüyleri hem dışkılama ve hem de kusarak çıkarmaya yöneliktir. Bununla birlikte tüylerin sindirim birikerek sindirim sistemini bozması, evcil kedilerde en sık rastlanılan sorunlardan biridir. Kediler sindirim sistemlerinin daha rahat çalışması ve bu tüylerden daha kolay kurtulmak için, zaman zaman halk arasında kedi otu olarak bilinen çimleri tüketirler. Çim tüketimi kedilerin sindiriminin rahatlamasını ve tüylerin birbirlerine yapışmasını engeller ve daha rahat bir şekilde dışarıya atılırlar. Kedi maltı bu doğal çözüm yerine kullanabileceğiniz bir üründür. Kedi maltı nedir? Sorusu, hayvan dostları tarafından sıklıkla sorulan bir soru olarak bize iletiliyor.

Kedi Maltı Nedir?


Evcil kedilerin çim tüketmesi büyük bir sorun olduğu için, zaman içerisinde dostlarımızın sindirim sisteminde tüylerin birikmesi sorunu ortaya çıkar. Yaşlanmaya bağlı olarak yavaşlayan sindirim sistemi de kediler için diğer bir dezavantaj oluşturur. Kedi maltı çeşitli formlarda üretilmiş ve kedilerin sindirimlerini kolaylaştıran bir üründür.

En yoğun kullanılan türlerinden biri, macun formunda olan kedi maltıdır. Her gün bir fındık büyüklüğünde macunu tüketmeleri sayesinde, tüylerin midelerinde birbirlerine yapışmasını önlemesi ve sindirim sistemi boyunca daha kolay ilerleyerek atılmasını sağlar. Böylece zaman içerisinde tüylerin birikmesi ve çeşitli sağlık sorunlarına sebep olması engellenir.

Kedi maltı nasıl kullanılır?


Dostlarımızın öyle her şeyi tüketmediği ve özellikle de kendilerinin yararına olan gıdalara karşı ketum davrandıkları hepimizin malumu. Kedi maltının macun formu bu nedenle en çok tercih edilen türüdür. Kedinize maltı vermekte zorlandığınız zaman, macundan fındık büyüklüğünde bir bölümü patisine bulaştırmanız, onun yalayarak macunu tüketmesini sağlayacak kolay bir yöntemdir. Bu sayede günlük şekilde rahat bir tüketim gerçekleşir ve sindirim sistemini tıkamaya aday olan tüylerden kedinizin rahatça kurtulmasını sağlayabilirsiniz. Dodomama.com üzerinde çeşitli kedi maltı formlarını bulabilir, sizin ve kediniz için en ideal olanı sipariş verebilirsiniz. Dostumuzun sağlıklı, mutlu ve uzun bir ömür sürdürebilmesi için, onunla ilgili çeşitli konularda yarımcı olmanız zorunludur. Sindirim sistemiyle ilgili yaşadığı bu potansiyel sorun, aslında kolay bir şekilde çözümlenebilecek bir konudur.

Etiketler: kedi maltı
Mayıs 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR