Kedi Nasıl Kilo Alır?

Kedi Nasıl Kilo Alır?

Yemek kediler için içgüdüsel olarak bulunduğu zaman tüketilmesi gereken bir yaşamsal ihtiyaçtır. Yani fazladan yemek buldukları zaman bile, bulmadıkları zaman için tüketmeye kodlanmışlardır. Bu durum ev kedilerinin, neden sürekli yemek yeme ihtiyacı peşinde olduklarını da açıklar ve hatta az kilolu olmak değil, obezite daha büyük bir problemdir. Ev kedilerinin fazla kilolu olmasına bu nedenle durumu daha sık karşılaşılır. Evde rahatlıkla ve fazladan yemek bulurken, aynı zamanda dışarıda harcadığı enerjiyi de harcamaz. Bu sebeple fazla kilolar zaman içerisinde sürekli birikir. Bu nedenle de yemek düzeninin sürekli kontrol altında tutulması gerekir. Ancak bazen tam tersi gerçekleşir ve kediler kilo kaybına uğramaya başlar. Bunun mutlaka bir ya da birkaç nedeni birden vardır. Genellikle de sağlıkla ilgili sorunlardan kaynaklanır. Kedi nasıl kilo alır? Sorusunu soruyorsanız, öncelikle kedinizi bir veterinerin kontrolünden geçirmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Kedilerin Kilo Kaybı Nedenleri
 

  • Kedinizin verdiğiniz yemeği yemekte tereddüt ettiğini görüyorsanız, daha önceden severek yerken artık yemekte tereddüt ediyorsa, bir sağlık sorunu olduğundan endişe etmeye başlayabilirsiniz.
  • Daha önce vermediğiniz ama artık verdiğiniz yemeği yemek konusunda çekimser davranıyorsa, mamayla ilgili bir sorun olabilir. Kedinizin yaşı, kısırlaştırılıp-kısırlaştırılmamış olması gibi özelliklere göre, doğru ve uygun bir mama seçimi yapmalısınız. Bu onların günlük enerji ihtiyaçlarını karşılamak üzere düzenlenerek hazırlanmış mamalarla, dengeli bir şekilde beslenmelerini sağlayacaktır. Dodomama.com üzerinde, farklı özelliklere göre kediler için çeşitli mamalar arasından seçimlerinizi daha sağlıklı bir şekilde yapabilirsiniz.
  • Yemek düzeni aynen devam ediyor olmasına rağmen, kediniz zayıfsa, Kedi nasıl kilo alır? Sorusuna yanıtı, mama değiştirerek bulmamanızı tavsiye ederiz. Bir kedinin zayıf olması ya da zayıflaması, genellikle sağlık sorunlarıyla ilgilidir.
  • Kedi nasıl kilo alır? Diyerek alacağınız yüksek kalorili bir mama, varsa kedinizin sağlık sorunlarının daha da armasına neden olabilir.
  • Diyabet, kalp hastalıkları, böbrek sorunları, hipertroid gibi hastalıklar, son yıllarda kedilerde daha sık görülmeye başlandı. Bu tür rahatsızlıklar, kedilerin daha az mama tüketmesine ve hatta hiç yememesine bile sebep olabiliyor.
  • Bunun yanında, kedilerin dişlerinde sorun varsa, yemek yeme konusunda çekimser davranıyor olabilirler.

Etiketler: kedi
Kasım 29, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR