Kedi Nasıl Temizlenir?

Kedi Nasıl Temizlenir?

Kediler doğanın tüm diğer mucize yaratıkları gibi hayranlık uyandırıcı pek çok özelliğe sahiptir. Bu özelliklerden en göze çarpanlarından biri ise asla kirli bir kedi göremeyeceğiniz kadar kendilerini temizleme özellikleridir. Kedilerin zımparaya benzeyen özel dilleri, aynı zamanda antiseptik bir sıvı salgılar. Bu dille sık tüylerini yalayan kediler, her türlü kiri tüylerinden kolayca arındırabilir ve parlayan desenlerle ortalıkta dolaşarak gözlerimizi alırlar. Bu özelliğinin yanında kedilerin sudan nefret etmek gibi bir diğer özellikleri daha bulunur. Her cinsteki kediler suya karşı büyük bir korku beslerler. Bu durum özellikle ev kedilerinin temizlenmesinin gerekip gerekmediği sorunsalını ortaya çıkarır. Diğer bir soru da kedi nasıl temizlenir? olarak karşımıza çıkar.

Kedi temizliği nasıl yapılmalı?

Kedilerin normal şartlarda yıkanması gerekmez. Ancak evin içerisinde her yere girip çıkan ve çeşitli mikroorganizmaları taşıma konusunda başarılı bir araç haline gelen kediler, zamanla kötü kokabilir ve temizleyemedikleri kirler edinebilirler. Böyle durumlarda kedi nasıl temizlenir? sorusu da kendiliğinden ortaya çıkar. Kedi temizliğini yapabilmenin en bilindik yolu elbette banyo yaptırmaktır. Ancak sudan korkan kedinize banyo yaptırma sırasında uymanız gereken birçok kural olduğunu bilmeniz gerekiyor. Ilık suyla ve derisine zarar vermeyeceğinden emin olduğunuz ona özel bir şampuan kullanarak kedinizi yıkamalısınız. Yıkama sonrasında kedinizi mutlaka olabildiğince iyi kurulandığından emin olmanız da diğer önemli konudur. Saç kurutma makineleri, kedilerin kaçındığı bir diğer unsur olacağı için, kurulama işlemini birkaç havlu kullanarak yapmanız gerekecektir.

Yıkamadan kedi temizliği yapmak mümkün mü?

Çağımızda gelişen teknik bilimler ve teknoloji her konuda olduğu gibi, bu konuda da bir çözüm geliştirmiş durumda. Kedi nasıl temizlenir? Sorusuna en odaklı yanıt aslında kedi spreyi kullanımıdır. Sprey olarak hazırlanmış ve bitkisel içeriklerden hazırlanmış bu ürünü, kedinizi tüm tüylerini kapsayacak şekilde uygulamanız gerekiyor. Gözleri ve kulak ilerine kaçırmadan kedinizin üzerine püskürteceğiniz spreyi, havluyla kurulayarak veya daha iyisi bir kedi tarağıyla tarayarak kullanabiliyorsunuz. Bu uygulama kedinizi banyo da yıkamanızdan daha kolay bir uygulama olarak giderek daha fazla tercih ediliyor.

Etiketler: kedi, kedi temizleme, kedi nasıl temizlenir
Nisan 01, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR