Kedi Otu Nasıl Kullanılır?

Kedi Otu Nasıl Kullanılır?

Kedi nanesi, catnip, catmint ya da daha çok bilinen ismiyle kedi otu olarak bilinen bu bitki, içerdiği bileşenlerle kedileri 10-15 dakika gibi süreler boyunca başka boyutlara taşıyabilme özelliğine sahiptir. Bileşenlerinde bulunan ve nepetalakton adı verilen bir yağın kokusu kedilerde üreme dönemini hatırlatan ve bazı hormonların harekete geçmesine sebep olan bir yağdır. Bu durum bitkiyle karşılaşan kedilerin kısa süreli olarak tuhaf hareketler yapmasına bir nevi kendilerinden geçmesine neden olur. Benzer etkiler büyük küçük tüm kedi türlerinde görülebilir. Bitkinin kedilerde herhangi bir zararının olmaması ve tersine olarak kısa ama çok mutlu zaman dilimleri geçirmesine neden olurlar.

Kedi otu neden kullanılır?

Kedi otu kullanımının iki amacı vardır. Bunlardan ilki elbette kedinizi hoşnut etmek ve onun mutlu zamanlar geçirmesini sağlamaktır. İşte bu etki aslında onun eğitimi sırasında da bu otun kullanılmasının, hem kolay eğitilmesini sağlamak gibi bir etkisi oluşur ve hem de asla öğretemediğiniz şeyleri kolayca öğretme avantajı oluşturur. Kedi eğitimleri sırasında sıklıkla başvurulan kedi otu, kedilerin öğretmek istediğiniz her şeyi kolayca öğrenmesini sağlar. Zira o mutlu anları tekrar yaşamak isteyecek olan kedi, bu duruma erişmek için neler yapması gerektiğini kısa sürede öğrenir. Bu genellikle kullanıldığında ilk seferde öğrenmesi anlamına da gelebilir.

Kedi otunun zararı var mı?

Kedi otu kedilerde herhangi bir zararlı yan etki oluşturmadığı gibi, mutlu dakikalar geçirmesine sebep olur. Ancak bunun yanında yalanarak biriktirdiği tüyleri kusarak çıkarmasını kolaylaştıran önemli bir olumlu etkisi de bulunur. Bu kapsamda kedi otunun kedilerinizde kullanımının sık bir şekilde olmadığı sürece herhangi bir zararı bulunmaz. Tersine yararları vardır. Sadece eğitim amaçlı değil, kedinizi hoşnut etmek onu ödüllendirmek istediğinizde de kedi otu ürünlerine başvurmanızı tavsiye ederiz. Tablet, oyuncak, kurutulmuş at gibi çeşitli formları bulunan otun her türü kullanılabilir. Çeşitli kedi otu ürünlerine ulaşabileceğiniz dodomama.com web sitemizde, aynı zamanda siparişlerinizi online olarak tarafımıza iletmenizde mümkündür. Kedinizi ödüllendirmek amacıyla daha iyi bir başka yöntem olmadığının altını çizmemizin gerekli olduğunu düşünüyoruz.

Etiketler: kedi otu, kedi, kediler için ot, kedi nanesi, catnip, catmint
Nisan 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR