Kedi otu ne işe yarar?

Kedi otu ne işe yarar?

Kedi otu etkileri itibariyle ilginç bir bitkidir. Catnip, catmint, kedi nanesi ya da kedi otu olarak da isimlendirilen bu bitkinin orijinal adı Nepeta Cataria. Çeşitli şekillerde insanlar tarafından rahatlatıcı, uyku düzenleyici ve daha birçok etkileri nedeniyle kullanılan bir bitkidir. Bileşenlerinden bulunan nepetalakton isimli bir yağ türünün, kediler üzerinde benzersiz etkileri var. Bu etkiler onların çok mutlu, mutluluktan sarhoş olmalarına varabilen ölçülere varabiliyor. En büyüğünden en küçüğüne olmak üzere, tüm kedigiller de görülen bu etkiler nedeniyle de, bitki kedi otu olarak isimlendirilmiş. Bitkinin bu özelliği nedeniyle, taze haliyle kedilere verilmesinin dışında, kedi otu kullanılarak üretilen çeşitli destek gıdalar, dostlarımız için eşsiz bir hediye olabiliyor. Kedi otu ne iş yarar? Sorusunu daha detaylı şekilde cevaplandıralım.

Kedi Otunun Kedilere Faydası Var mı?
 

Kedi otunun en önemli faydası, kedinizin tüm enerjisinin pozitif hale gelmesini sağlaması ve durduk yere kendisini çok mutlu hissetmesini sağlamasıdır. Ancak bunun dışında da bazı yararları bulunuyor. Kedilerin tüylerini yalayarak temizlemesi sonucu, tüylerin büyük bir bölümü sindirilir. Bu tüylerin sindirim sistemi tarafından tamamen dışarı atılması her zaman mümkün olmuyor. Bunun için kediler, çeşitli otları tüketmeye başvururlar. Bu sayede tüy yumaklarını, istifra ederek dışarı çıkarırlar. Halk arasında aynı zaman da kedilerin başı ağrıdığında ot tükettiği hakkında bir kanı vardır. Bu bilgi kısmen doğrudur. Kediler kendilerini rahatsız hissettiklerinde, taze otları yerler. Kedi otu ne iş yarar? sorusunun asıl cevabı, bu otun kediler üzerindeki muhteşem etkisi kullanılarak, iyi ve sağlıklı bir eğitim süreci oluşturabilmenizdir.

Kedi Otu Nasıl Kullanılmalıdır?
 

Maalesef kedi otu diye satılan taze otların veya tohumların, gerçek kedi otuyla bir alakası yok. Genelde bildiğimiz çimen kedi otu diye satılıyor ve hatta bu nedenle adı kedi otuna dönüşmüş durumda. Kedi otu ne işe yarar? Sıklıkla sorulan bir sorudur. Ancak bu otun orijinali bulmak hayli güçtür. Bu sebeple kedi otu kullanılmış çeşitli destek gıdalarına başvurmak daha net bir çözüm olabilir. Bunu kullanarak, kedinize istediğiniz her türlü eğitimi kolaylıkla verebilirsiniz. Bir dip detay olarak, çok az olmakla birlikte, bazı kedilerin bu ottan hiç etkilenmedikleri de gözlemlenmiştir. Yani kediniz hiç tepki vermezse buna şaşırmamanız gerekiyor.

Etiketler: kedi otu
Kasım 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR