Kedi Piresi Nasıl Temizlenir?

Kedi Piresi Nasıl Temizlenir?

Evcil hayvan besleyenlerin en fazla yaşadıkları sorunların başında doğal olarak pireler geliyor. Pireler, kedi ve köpek gibi canlıların yoğun tüyleri arasında gizlenerek, evcil dostunuzun kanından beslenen asalaklardır. Bu nedenle kedinizi ilk aldığınız zaman ya da sık sık dışarıya çıkmakta ise bu asalaklar ile temas etmesi yüksek ihtimaldir. Bu durum onu rahatsız edeceği kadar sizin de rahatsızlığına yol açabilir. Bu yüzden kedi piresi konusunda mutlaka dikkatli olmanız gerekir. Kedinizdeki pireleri kolayca temizleyebileceğiniz yöntemler bulunmaktadır. Kedilerde görülen pireler için en etkili yöntemlerin başında amonyaklı ürünler gelmektedir.

Kedi Piresi Evden Nasıl Temizlenir?

Evcil dostunuz kediniz nedeniyle evinize pire girmesi yüksek ihtimaldir. Eğer evinizde pire bulunuyor ise bu zorlu ve meşakkatli bir temizlik sürecini doğurur. Mutlaka kesin çözüm sağlamalısınız aksi halde bırakacağı lavraları ile evinizde kronik bir problem haline gelebilir. Bunun için uygun ve doğal temizlik malzemeleri ile evinizi tamamen temizlemelisiniz. Mümkün ise amonyak içeren temizlik ürünlerini kullanmalısınız. Bu bileşen pirelere karşı en etkili yardımcılardan birisidir. Evdeki paspas, yorgan, yastık kılıfı ve çarşafları sıcak su ile yıkamaya özen göstermelisiniz. Yüksek su sıcaklıkları da pirelere karşı fazlasıyla etkilidir. Bu şekilde kedi piresi evden daha kısa sürede ve daha kolay şekilde atılabilir.

Kedi Piresi Nasıl Yok Edilir?

Kedi piresi ile mücadelede kedinizde de amonyaklı ürünlerden destek alabilirsiniz. Bir kova veya leğen içerisine kedinizin üşümeyeceği düzeyde bir ılık su koyun. Daha sonra bu su içerisine amonyaklı ürünlerden uygun miktarda ilave edin. Kedinizi kafası dışarıda kalacak şekilde bu su içerisine sokarak, bir süre bekleyin. Kafa kısmını ise gözlerine kaçmamasına dikkat edecek şekilde eliniz yardımıyla amonyaklı suyla temasını sağlayın. Bu şekilde kısa bir süre içerisinde pirelerin su içerisinde ölü şekilde yüzmeye  başladığını görebilirsiniz. Kedinizin tüyleri yoğun ve kabarık ise arasında da kalması muhtemeldir. Bu yüzden kedi fırçası ile banyo sonrasında kedinizi iyice taramalısınız. Bununla birlikte kediniz için kullanılabileceğiniz pire kovucu/önleyici tasmalar bulunuyor. Bu şekilde kedinize pirelerin daha en baştan gelmesini önleyebilirsiniz

 

Etiketler: kedi piresi
Haziran 01, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR