Kedi tarağı nasıl kullanılır?

Kedi tarağı nasıl kullanılır?

Kedinizin genel bakımının dışında tüy bakımına da özen göstermelisiniz. Kedinizin tüy bakımını periyodik olarak yaparak rahat etmesini sağlayabilirsiniz. Kedinizin fizyolojik özellikleri nedeniyle oldukça yoğun bir tüy yapısına sahiptir. Hatta bazı kedilerde oldukça kabarık ve yoğun tüyler olabilmektedir. Böyle bir durumda hem kediniz için hem de sizin için çok fazla soruna yol açabilmektedir. Bu yüzden kedinizin tüy bakımı çerçevesinde periyodik olarak tüyleri taramalısınız. Kedi tarağı nasıl kullanılır bilmiyorsanız birkaç ufak tüyo ile zorlanmadan kedinizin tüylerini tarayabilirsiniz. Kedi tarakları, kedinizin tüylerinizi tarama noktasında size büyük bir kolaylık sağlıyor. Ayrıca bu süreçte kedinizin daha az rahatsızlık hissetmesini sağlamaktadır.

Kedi Tarağı Nedir?


Kedinizin tüylerinin bakımı çerçevesinde tüyleri taramaya karar verdiğinizde kedi tarağı oldukça yardımcı oluyor. Çünkü kedilerin tüyleri kendisine özgü bir yapıya sahiptir. Çok sık olmasının dışında yapılsa özellikleri ile normal bir tarak ya da fırça kullanımı yetersiz kalmaktadır. Kedi tarağı nasıl kullanılır hakkında bilgi sahibi olursanız kolayca kedinizin tüy bakımını yapabilirsiniz. Kedinizin tüylerinin dökülmesini önlemek için periyodik olarak tüylerini tarayabilirsiniz. Özel olarak kedinizin tüyleri için üretilen kedi tarağı ile kedinizi rahatsız etmeden kolayca tüyleri tarayabilirsiniz. Özellikle kedinizin tüylerinin kolayca toplamasını sağladığından, çok fazla kez aynı yerden geçmenize gerek kalmaz.

Kedi Tarağı ile Tüyleri Tarama


Kedinizin tüylerini taramanız onun içinde çok önemlidir. Özellikle sıcak havalarda kediniz uzun ve kabarık tüylerini dökmeye başlar. Bu süreç kedinizin fazlasıyla kaşınmasına neden olarak, rahatsız hissetmesini sağlar. Böyle bir durumda kediniz huzursuz olur. Kedi tarağı nasıl kullanılır merak ediyorsanız aslında kedinizin tüy yapısı hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Kedinizin tüylerinin uzadığı yönde taramada bulunmalısınız. Pek çok kişi daha iyi alabilmek için tüylerin çıktığı yönün tersine tarama yapar. Ancak bu tüy köklerine zarar verir ve kedinizin de rahatsız olmasına neden olur. Böyle bir durumda da kediniz tüyleri taranırken fazlaca tepki göstererek, izin vermeyebilir. Bu yüzden mutlaka tüylerinin çıktığı yönde bastırmadan ve hafif şekilde taramaya özen göstermelisiniz.

Etiketler: kedi tarağı
Ağustos 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR