Kedi Tırmalama Tahtası Nasıl Alıştırılır?

Kedi Tırmalama Tahtası Nasıl Alıştırılır?

İlk zamanlar evcil kediler için bir oyuncak olarak lanse edilse de artık kedi tırmalama tahtaları evcil kediler açısından en elzem ihtiyaçlardan birisi haline geldi. Kedilerin evin her yerindeki koltuk, halı, sandalye ve yatak gibi tırnaklarını geçirebileceği her mobilyada tırmalama yapması ciddi tahribata yol açabiliyor. Bu durumda kedili evlerde çok fazla zarara yol açabildiğinden her kedi sahibi için en sorunlu konulardan birisidir. Ancak günümüzde kedi tırmalama eyleminin hem güvenli hem de sorunsuz şekilde yapılması için üretilmiş tahtalar bulunuyor. Kedinizin içgüdüsel olarak yaptığı bu hareketini doğru yöne senkronize ederek, bu eylemden vazgeçirmeye çalışmak yerine sorun oluşturmadan yapabilmesini sağlayabilirsiniz.

Kedi Tırmalama Tahtası Avantajları

Günümüzde kedi bulunan her evin en temel ihtiyaçlarından birisi de kedi tırmalama tahtaları olmuştur. Kedi tırmalama tahtası temel olarak kedinizin koltuk ve yatak gibi yerlerde yaptığı tırmalama eylemini tahtada yapmasını sağlamaktadır. Böylelikle koltuk ve yatak gibi mobilyalarınızın zarar görmemesini sağlar. Kediniz içgüdüsel olarak tırmalama işlemini yapar. Kediler doğaları gereğince vahşi bir yapıya sahiptir. Bu tırmalama eylemleri de bu içgüdülerinden gelir. Bu tırmalama hareketi ile kediniz tırnaklarını kaşır ve aynı zamanda da tırnaklarını adeta biler. Yani kediniz düzenli olarak tırmalama yaparak tırnaklarının sivriliğini ve keskinliğini tazeler. Nitekim kediniz için bu son derece gerekli bir durumdur. Bu nedenle kedinizin zarar verdiği için tırmalamasına izin vermemek yerine bunu zarar vermeden yapabileceği yere yani tırmalama tahtasına yönlendirebilirsiniz.

Kediyi Tırmalama Tahtasına Alıştırma

Çoğu kedi tırmalama tahtalarına ilk etapta pek sıcak yaklaşmaz. Hatta tırmalama eylemini koltuk ve mobilyalarda yapmaya devam eder. Kedinize daha henüz yavruyken tırmalama tahtası satın alarak, ilk andan itibaren kedi tırmalaması için tırmalama tahtasına yönlendirirseniz kısa zaman içerisinde buna alışacaktır. Böylelikle başka hiçbir bir mobilyaya yeltenmeden her seferinde tırmalama tahtasına gidecektir. Daha önce tırmalama tahtası kullanmayan yetişkin bir kedi için kedi ödül maması gibi çözümlerle eğitim sağlamaya çalışabilirsiniz. Kedinizin yaşı ve ırkı gibi hususlara göre değişkenlik gösterecek şekilde farklı tasarımlara sahip olan tırmalama tahtalarında zengin alternatifler ve yanı sıra cazip fiyatlar için dodomama.com platformumuzu ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: kedi tırmalama, kedi tırmalama tahtası, kedi tırmalaması
Ocak 21, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR