Kedi Tırnakları Nasıl Kesilir?

Kedi Tırnakları Nasıl Kesilir?

Her hareketleri ile son derece şirin canlılar olan kediler, aslında yaratışları gereğince son derece yırtıcı bir fizyolojiye sahiptir. Bacak yapısı, atikliği ve vücut esnekliği gibi tüm özellikleri avlanmaya göre dizayn edilmiştir. Özellikle tırnakları avını parçalamaya göre hazırlandığından, oyun sırasında çoğu zaman farkında bile olmadan ciddi yaralara yol açabilir. Güdüsel olarak oyunları avlanmaya dönüşen kedilerin tırnaklarının zarar vermemesi için tırnakları kesilebilir. Ancak pek çok kedi sahibi istese bile kedi tırnakları nasıl kesilir tam olarak bilmiyor olabiliyor.

Kedinin Tırnaklarını Keserken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedi tırnak kesme işlemi için en önemli noktalardan birisi de kedinin tırnağında bulunan damarların kesilmemesi gerekir. Kedinin tırnaklarının dip kısımlarında pembe renkten oluşmaktadır. Bu fiziksel özellik aslında kedilerin tırnağını keserken, önemli bir rehber niteliği taşıyor. Kedi sahipleri, kedisinin tırnaklarını keserken bu pembe çizgiye dikkat edilmesi gerekir. Kedinin tırnağının dip kısmındaki pembe bölümden sonra şeffaftır. İşte kesilmesi gereken yer bu kısımdır. Tırnağın şeffaf kısmı düzgün biçimde kesilerek, canını yakmadan ve zarar vermeden tırnaklar kesilebilir.

Tırnağın çok fazla dip kısımdan(pembe bölümden) kesilmesi kedinin canının ciddi anlamda yanmasına yol açar. Ayrıca damarların mevcut olması sebebiyle de kanama yaşanabilir. Bu sebeple kedi tırnak kesme işleminin mutlaka uç kısmından olmasına dikkat edilmesi gerekir. Bu gibi detayların dışında bazı kediler açısından özel durumlar söz konusu olabiliyor. Özellikle bazı kedilerde tırnağın dibindeki pembe kısım siyah olabiliyor. Böyle bir durumda içerisindeki damarların görülebilmesi mümkün olmaz. Bu nedenle de siyah tırnağı olan kedilerin tırnağını keserken daha dikkatli hareket edilmelidir. Özellikle tırnağın dibine çok fazla yaklaşmadan, uç kısmından kesilmesi gerekir. Kedilerin tırnaklarının kestikten sonra parçalı kalması gibi durumlara mahal verilmemelidir. Bunun içinde kedinin tırnaklarını keserken mutlaka düzgün ve kaliteli bir tırnak makası kullanılmalıdır. Kedilerin tırnakları için özel olarak tasarlanmış olan kedi tırnak makası modelleri bulunuyor. Kedi tırnak makasları dodomama.com platformunda uygun fiyat ve zengin model çeşitliliği ile sunuluyor. Siteyi ziyaret ederek, güvenli ödeme seçenekleri ile satın alım gerçekleştirilebilir.

 

Etiketler: Kedi Tırnakları, kedi tirnagi, kedi tırnağı, kedi tirnaklari
Nisan 09, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR