Kedi Tüyü Nasıl Temizlenir?

Kedi Tüyü Nasıl Temizlenir?

Kedi bulunan evlerdeki en temel sorunlardan birisi de dökülen tüyleridir. Evin her yerine ve kıyafetlere dökülen kedinin tüyleri hem kötü görüntüye yol açar hem de sağlığı riske eder. Özellikle havaların ısınması ile birlikte kedilerde aşırı tüy dökülmesi meydana gelir. Sıcak havalarda uzun ve kalın tüylerini dökerek, yerine daha ince ve kısa tüyleri çıkartır. Bu şekilde mevsimsel olarak kediler tüylerini düzenler. Ancak bu durum sahibi için çoğu zaman korkulu bir rüya haline gelebilir. Kedi tüyünün yapısal özellikleri dolayısıyla bulaştığı yerden kolay kolay çıkmadığı biliniyor. Kedi tüyü nasıl temizlenir ile ilgili olarak bilinmesi gereken en temel husus, her yüzey için aynı olmadığıdır.

Kedi Tüyü Temizleme Araçları

Koltuk ve halı gibi yüzeylerde elektrik süpürgeleriyle kedi tüylerinin temizlenebilmesi mümkündür. Ancak bu işlemi gün içerisinde onlarca defa yapmak gerekebilir. Bu durumda hem zaman alıcı hem de yorucu bir eylem olacağından pek işlevsel değildir. Ancak bunun yerine kedi tüyü nasıl temizlenir merak edenler için geliştirilmiş pratik ürünler bulunuyor. Bunların en başında da yapışkanlı rulolar geliyor. Yüksek yapışkan özelliğe sahip ve rulo tasarımında olması ile bu ürünler her yüzey için rahatlıkla kullanılabilmektedir. Kıyafetler, koltuklar, halılar ve minderler gibi her türlü yüzeydeki tüyleri derinlemesine temizler.

Kedi tüyü temizlemede kullanılan ürün gruplarında yapışkan fonksiyonunun dışında statik fonksiyonu da kullanılmaktadır. Statik özelliği ile tüylerin rahatlıkla yüzeyden arındırılmasına yardımcı ürünlerde bulunmaktadır. Silikon yüzlü eldiven ürünleri ile de kedi tüyü temizleme işlemi kolayca yapılabiliyor. Silikon formu ve tırtıklı tasarım yapısı sayesinde tüm yüzeylerden rahatlıkla tüylerin temizlenmesine yardımcı olur. Kedi tüy temizleme eldivenleri aynı zamanda da henüz dökülmemiş tüyleri de temizleyebilmektedir. Kedinin tüm vücudunu eldiven vasıtası ile kolay bir şekilde tarayarak, tüyler henüz dökülmeden bile temizlenmiş olur. Eldiven yardımıyla kediyi sanki seviyormuş gibi taramak mümkün olduğundan, fırça gibi ürünlerle yapılacak tarama işleminde yaşanan zorluklarla karşı karşıya kalınmıyor. Bu tip kedi tüyü temizleme ürün gruplarına ilişkin zengin alternatifler ve uygun fiyatlar için dodomama.com ziyaret edilebilir.

 

Etiketler: kedi tüyü, kedi tüyü temizlenmesi, kedi tüyü nasıl temizlenir
Nisan 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR