Kedi Tüyü Yutunca Ne Olur?

Kedi Tüyü Yutunca Ne Olur?

Evde kedi besleyen herkes için en temel sorunlardan birisi de kedinin tüyleridir. Kediniz özellikle havaların ısınması ile birlikte yoğun şekilde tüy dökmeye başlar. Bu yüzden kedinizin üzerinin dışında gezdiği her yerde ve hatta evin her yerinde kedinizin tüyleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu şekilde dökülen tüyler ister istemez bir şekilde yutulabiliyor. Böyle bir durumunda insan sağlığı açısından ciddi risk oluşturduğu belirtilir. Toplum genelinde kedi tüyünün yutulmasının kiste neden olduğu şeklinde bir algı bulunmaktadır. Ancak kedi tüyü yutarak, özellikle akciğerde herhangi bir kist oluşumuna yol açması söz konusu değildir. Yine de boğaza takılması ve burada enfeksiyona yol açabilme riskinin ortaya çıkması gibi hususlar söz konusu olabilir. Tabii ki kedilerde görülebilen hastalıklara karşı mutlaka periyodik olarak aşılarını yaptırıyor olmanız bu aşamada çok önemlidir.

Kedi Tüyü Nasıl Temizlenir?

Kedinizin özellikle havaların ısınmasıyla birlikte çok fazla tüy dökmeye başlaması evin her yerinin ve hatta tüm kıyafetlerinizin tüy dolmasına neden olur. Kedi tüyü son derece inatçıdır. Üzerine bir de çok yoğun miktarda olması temizliği çoğu zaman fazlasıyla uğraştırıcı olur. Kedinizin döktüğü tüyleri temizlemek için kullanmanız gereken en temel husus statiktir. Yani statik özelliğe sahip olan ürünler ile kedinizin tüylerini her yerden ve her yüzeyden kolayca temizleyebilirsiniz. Kedi tüyü fırçası gibi statik veya yapışkan özellikli ürünlerden yardım alarak da evinizdeki her şeyi kolayca kedi tüyünden arındırabilirsiniz.

Kedi Tüyü Yutunca Ne Yapmalı?

Kedi tüyü yutmanız durumunda özellikle boğaz enfeksiyonları, parazit vb. etkenlere karşı ciddi risk teşkil edebilirsiniz. Böyle bir durumda mutlak bol bol su tüketmeye özen göstermelisiniz. Bununla birlikte antioksidan ve antiseptik özelliğe sahip olan bitkileri veya bitki çaylarını tüketmeye de özen göstermelisiniz. Bu şekilde kedi tüyü zararlarından dinamik biçimde korunabilirsiniz.

Kedi Tüyü Dökülmemesi İçin Ne Yapılmalı?

Kedinizin doğal şekilde tüylerini dökmeye başlaması fazlasıyla ciddi bir sorun teşkil edebilir. Kedi tüyü dökülmesini önleyici ilaç ve ürünler bulunmaktadır. Kedinizin sağlık kontrollerini periyodik olarak yaptırmanız ve bol bol su tüketmesini sağlamanız gerekir. Bunun dışında kedinizin tüylerinin tamamen doğal bir süreçte döküldüğünü unutmamalısınız.

 

Etiketler: kedi tüyü
Haziran 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR