Kedi Vitamin Çeşitleri Nelerdir?

Kedi Vitamin Çeşitleri Nelerdir?

Kedinizin sağlıklı gelişimi ve bağışıklık direnci için düzenli olarak vitamin takviyesine ihtiyacı bulunmaktadır. Bu nedenle de kediniz için üretilmiş olan özel kedi vitamin çeşitlerinden en uygun olanları ile takviye sağlamalısınız. Bu şekilde kedinizin bağışıklık sisteminin direncini yüksek seviyede tutacak bir etki oluşturabilirsiniz. Kedinizin gün boyunca temas edebileceği her türlü faktörden gelebilecek bakteri, virüs ve mikroplara karşı direncinin sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Fizyolojik özeliklerinin bu tip unsurlara karşı fazlasıyla yatkın ve açık olmasından mutlaka vitamin takviyesiyle desteklemeniz çok önemlidir. Kediler için vitamin takviyesi konusunda son derece zengin bir çeşitlilik bulunmaktadır.

Yaşa Göre Kedi Vitaminleri

Kedinizin sağlığı için mutlaka vermeniz gereken vitamin takviyesi için miktarda çok önemlidir. Bu nedenle de kedinizin yaşına uygun dozajlarda hazırlanan kedi vitamin çeşitlerini kullanmalısınız. Çünkü bu tip kedi vitaminleri, kedinizin yaşına göre vücudunun ihtiyaç duyduğu vitamin miktarını içerir. Bu şekilde aşırı vitamin yüklemesinin oluşturabileceği riskleri de ortadan kaldırabilirsiniz. Yavru kediler, yetişkin kediler ve yaşlı kediler için özel olarak üretilen kedi vitamin çeşitleri bulunmaktadır. Bu yaşa göre üretilmiş olan kedi vitamin ve ek besinlerinden destek alabilirsiniz. Böylelikle kedinizin sağlığı için gerekli olan günlük vitamin miktarını alabilmesini sağlayabilirsiniz. Yapacağınız vitamin takviyesiyle kedinizin bağışıklığını güçlendirerek, sağlığını koruyabilirsiniz.

Sağlık Durumuna Göre Kedi Vitamin Çeşitleri

Kediler için üretilen vitamin çeşitleri insanlarda olduğu gibi temel vitamin gruplarını kapsamaktadır. Özellikle geçirdiği rahatsızlıklar dolayısıyla bağışıklık direnci düşmüş kedinizin sağlığı için vitamin takviyesine ihtiyacı bulunur. Bu vitamin takviyesi için günümüzde kedi vitamin çeşitleri A, B, B1, B2, B5, B6 ve B12 vitaminleri olarak gruplandırılmıştır. Ayrıca C ve D kedi vitaminleri de bulunmaktadır. Kedinizin sağlık durumuna ve vitamin eksikliklerine göre üretilen E, K ve H(Biotin) şeklinde farklı vitamin çeşitleri de bulunmaktadır. Bu vitamin çeşitlerinin her birinin kedinizin sağlıklı olması durumunda verilmesi yarardan çok sakınca oluşturur. Bu yüzden de vitamin özelliklerine göre kedinizin sağlık durumunun getirdiği ihtiyaçlara uygun olarak vermeniz çok önemlidir. Bu aşamada uzman veteriner hekim tarafından tavsiye edilecek vitaminleri kullanmanız gerekir.

Etiketler: kedi vitamin cesitleri, kedi vitaminleri
Şubat 05, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR