Kedi Yaralarına Ne Sürülür?

Kedi Yaralarına Ne Sürülür?

Şirinliği ve enerjisi ile hayatınıza renk kadar evcil dostunuz kedinizin sağlığını korumak sorumluluğunuzda bulunur. Nitekim en ufak bir sorununda bakışları, miyavlayışı gibi etkenler ile sorunu olduğuna dair sizi uyarır ve sizden yardım bekler. Harici yaralanmalarda kediniz için en olası tehditlerden birisidir. Kedinizin vücudunun farklı noktalarında pek çok etkene bağlı olarak yaralanmalar söz konusu olabilir. Hatta kediniz sokağa çok çıkıyor ise diğer kedilerle giriştiği kavgalarda ciddi yaralar alabilir. Bu tip yaraların hızla iyileşmesini sağlamak için yapabileceğiniz çeşitli müdahaleler bulunuyor. Kedi yaraları için sürerek, iyileşme sürecini hızlandırabileceğiniz yöntemler bulunuyor.

Kedi Yarası Temizliği

Kedinizin açık yarasının hızla iyileşmesini sağlamanız kadar enfeksiyon kapmasının önlemenizde çok önemlidir. Bu doğrultuda açık olan yaradaki enfeksiyon oluşumunu önleyecek ilaç veya ürünleri sürmelisiniz. Kedinizin açık olan yarasına özellikle serum yardımıyla iyice temizlemeye dikkat etmelisiniz. Serum yardımıyla kedinizin açık olan yarasında oluşabilecek enfekte durumunu tamamen önleyebilirsiniz.

Kedi yaraları temizleme noktasında bitkisel ürünler ile de destekleme gerçekleştirebilirsiniz. Bunlar arasında biberiye yaprağı, sarı kantaron yağı ve papatya çayı gibi bitkisel ürünler bulunuyor. Bu bitkiler içeriğinde bulunan yüksek antiseptik ve antioksidan özellikleri ile kedinizin arasının enfeksiyon kapmasının önüne geçmenize yardımcı olur.

Kedi Yarası İçin Antibiyotik

İnsanlarda olduğu gibi kedi yaraları içinde enfeksiyon riskini önlemeniz hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle de kedinizin vücudunun herhangi bir noktasında açık yarası mevcut ise antibiyotik nitelikli kremler ile iyileşmesine yardımcı olmalısınız. Antibiyotik nitelikli kremi kedinizin açık olan yarasının üzerine ve çevresine sürerek, her türlü olumsuz faktörün temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Bu antibiyotik kremler konusunda veteriner hekiminizden destek alabilirsiniz. İlk müdahale çerçevesinde antibiyotik krem sürmenizden sonra bunu uzman veteriner hekiminizin önereceği periyotlarda uygulamaya devam etmenizde çok önemlidir. Zira kediniz gün içerisinde evde de olsa da pek çok zararlı ile etkileşim halinde olur. Özellikle açık yarasının bu tip zararlılara karşı fazlasıyla açık olması da hayati risk oluşturabilir. Kedinizin yarasının diliyle erişebileceği bir noktada olması durumunda mutlaka yalamasını önlemek üzere yarayı kapatmalısınız.

 

Etiketler: kedi yaraları
Mayıs 28, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR