Kedi Yatağı Nasıl Olmalı?

Kedi Yatağı Nasıl Olmalı?

Karakterleri ve şirinlikleri bulunduğu her ortama neşe katan kedilerin bakımı noktasında dikkatli hareket etmek gerekir. Özellikle yaşam standartlarını kaliteli hale getirebilmek açısından çok önemlidir. Bu nedenle de kedi bakımı başlığı altındaki her türlü konuda mutlak suret ile seçilecek ürünlerin iyi ve kaliteli olması gerekir. Kedinizin mışıl mışıl uyuyacağı kedi yataklarında da son derece dikkatli seçimlerde bulunulması çok önemlidir. Özellikle kedi yatağı seçiminde yapılan hatalar, genellikle kedilerin kendileri için alınan bu yataklar yerine farklı yerlerde yatmasına neden olur. Bu sebeple de kedinizin kolayca kedi yatağının seçiminde mutlaka kolayca benimseyeceği yatakları tercih etmeye özen göstermelisiniz.

Elyaf Kedi Yatağı Modelleri

Kedi yatağı modellerinde içi elyaf dolu olan yataklar oldukça yoğun şekilde tercih ediliyor. Her zaman sıcağa karşı çok fazla yatkınlığı bulunan kedilerin, uykusu sırasında sıcak kalmalarını sağlamada elyaf dolgu oldukça etkilidir. İçi elyaf dolu kedi yatakları özellikle esnek yapıları sayesinde ne çok sert olur ne de çok yumuşak olur. Böylelikle kedinizin fizyolojik özelliklerine göre her açıdan en iyi yatış pozisyonunu yakalayabilmesine yardımcı olur. Yumuşak ve konforlu olan kedi yataklarında elyafın kolay yıkanabilme özelliğine sahip olmasına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Kedinizin üzerinde yatarken çok sık dökebileceği tüylerinin ve yanı sıra parazit ve bakteri gibi faktörlerin tamamen ortadan kaldırılabilmesi açısından mutlaka kolay yıkanabilme özelliğine sahip olması gerekir.

Kedi Yatağı Temizliği

Doğadaki en temiz canlılardan birisi olan kediler için yaşam alanlarındaki hijyen koşulları kendilerini rahat hissetmeleri ve yanı sıra benimseyebilmeleri açısından çok önemlidir. Bu yüzden kedi yatağı modelleri mutlaka kolayca temizlenebilir olması gerekmektedir. Bu şekilde periyodik olarak kolayca temizliğinin yapılabilmesi mümkündür. Yatağın sadece dış yüzeyi değil aynı zamanda da iç dolgusunun da temizlenebilmesi yani yıkanabiliyor olması gerekmektedir. Kediler gün boyunca uzun zamanları uyuyarak geçirir. Uyuyacağı ve sadece kendisine özel olan yatağında mutlaka sağlığının korunması gerekmektedir. Bu nedenle de kedinizin hem genel sağlığı hem de cilt sağlığı açısından risk teşkil edebilecek zararlıların bulunmadığı yataklar tercih edilmelidir. Özellikle de boya, kimyasal madde gibi hiçbir zararlının bulunmaması gerekmektedir. Bu şekilde çok daha kaliteli koşullarda kedinizin rahatça uyuyabileceği sadece ona özel bir alanı yaratabilirsiniz.

Etiketler: kedi yatağı, kedi yatagi, kedi
Mart 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR