Kedi Yatağı Nasıl Temizlenir?

Kedi Yatağı Nasıl Temizlenir?

Yatakları kediler için çok önemlidir. Onların özel alanları olan yataklar, aynı zamanda en fazla zaman geçirdikleri bölge olacak. Aynı zamanda temizlik konusunda hassas oldukları için, düzenli temizlenmeyen yataklara karşı da ilgilerini hızlı bir şekilde kaybedecekler ve kendilerine yatacak başka alanlar bulacaklardır. Kedi yatağı nasıl temizlenir? Sorusu bu nedenle önemli bir soru ve bu konuda olabildiğince sistemli çözüm oluşturmanın ilk adımı. Kedi yatakları, onların sürekli kullandıkları bir alan olarak, yoğun şekilde tüylenen, tüylerinde ki kirler nedeniyle kirlenerek kokmaya bile başlarlar. Özellikle kokmaya başlamış bir yatak, kedi tarafından artık reddedilen bir yer haline gelecektir.

Tüylerden Arınma


Sık aralıklarla kedilerin yataklarının kılıf bölümünü, fırça, elektrik süpürgesi, silkeleme yöntemleri kullanılarak tüylerden arındırılmalıdır. Bu sebeple bu kılıfların tüy tutma özelliğinin en az düzeyde olanları tercih edilmelidir. Bununla birlikte dostumuzun rahatına düşkünlüğü unutulmamalı, hava alan ve konfor sağlayan bir malzeme tercih edilmelidir. Eğer doğru kılıfa sahip bir yatak sahibiyseniz, kedinizin rahatı kadar, sizin temizleme işlemleriniz de kolay olacağından, kendi rahatınızı da düşünmüş olursunuz. Kediler için özel hazırlanmış ve işlevsel yataklar için, dodomama.com üzerinde kısa bir araştırma yapmanız yeterli olacaktır. Kedi yatağı nasıl temizlenir? Sorusunun yanıtını verebilmek için en önemli ve ilk madde, tüylerin temizlenmesidir.

Yıkama ve Kurutma


Kedi dostlarının sıkça sorduğu Kedi yatağı nasıl temizlenir? Sorusu, hem kedinin hem de sahiplerinin en büyük sorunlarından birini oluşturur. Sık kirlenen yatakların, sıkça temizlenmesi gerekir. Bu temizlik eğer doğru malzemelerden oluşturulmuş bir yatak değilse, epey külfetli bir hal alır. Tüy temizliğini olabildiğince gerçekleştirdikten sonra, eğer yatak kılıfı ve diğer malzemeleri yıkanabiliyorsa çamaşır makinesinde yıkanması gerekir. Yıkamadan sonra deterjan kokusunu yoğun şekilde üzerinde taşıyan yatak malzemelerinin, havadar bir alanda kurutulması ve kokunun bir nebzede olsa azalması için havalandırılması gerekir. Sevimli dostlarımızın kokulara karşı hassasiyetleri, özel alanlarının böylesine yoğun kokmasına karşı da tepki verebilir. Deterjan miktarını ve türünü, bu önemli ayrıntıyı dikkate alarak seçmelisiniz. Kediler her ne kadar temizliği çok sevseler de, yoğun kokulara karşı yüksek hassasiyete sahiptir

Etiketler: kedi yatağı
Eylül 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR