Kirpiler Ne Yer?

Kirpiler Ne Yer?

Doğada küçük tırtıl, güve ve benzeri küçük böcekler ve çeşitli yeşillikler yiyen Kirpilerin, yükse protein değerlerine sahip ancak olabildiğince düşük yağ oranına sahip yiyeceklerle beslenmesi gereklidir. Doğanın mucizevi yönünü kanıtlarcasına sahip olduğu dikenlerle müthiş bir savunma yapan kirpiler, bu özellikleriyle de insanların çok ilgisini çekerler. Son derece sevimli ve zararsız hayvanlar olan kirpiler, bu özellikleriyle de, evlerde beslemek amacıyla tercih edilen hayvan dostlarımız arasında yer alıyor. Her ne kadar doğal ortamlarından ayırılmaması gerekiyorsa da, evde beslemeye karar verildiğinde en önemli soru da Kirpiler ne yer? Sorusu olarak karşımıza çıkıyor.


Hangi besinler verilmeli?


Bir Kirpi sahibi olduğunuzda, elbette onun için özel bir yaşamı alanı oluşturmanız gerekiyor: Yalnızlığı seven kirpiler, yaşamları boyunca sadece çiftleşme dönemlerinde başka kirpilerle bağlantı kurduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle tek bir kirpi ve onun ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlanmış bir terraryum ya da kafes sahibi olmanız öncelikle önemli. Kirpiler genellikle geceleri beslenirler bu sebeple beslenmelerini gece saatlerine yaymanız tavsiye edilir. Kirpiler için özel olarak üretilen mama türleri dünyanın bazı bölgelerinde kullanıcılara sunulmaya başlandı. Bununla birlikte kirpiler ne yer? Sorusuna verilecek yanıt, hemen her yerde kedi maması olarak karşımıza çıkar. Kedi mamasının yağ oranı düşük ve protein oranı yüksek türleri, çeşitli cerrahi operasyonlar sonrasında kedilere verilen tıbbi mama türleri, ideal kirpi mamaları olarak kullanılır.


Hangi besinler verilmemeli?


Kirpiler ne yer?
Şeklinde ki sorunun sıkça sorulmasının nedeni, bu konuda ciddi bir bilgi karmaşasının bulunmasıdır. Kirpiler, yüksek protein ve besin değerlerine sahip küçük böceklerle beslenirler. Bunun yanında lif ve çeşitli mineral ihtiyaçları için, sebze ve ot tüketirler. Tüm beslenme zincirlerinde, yağ en az tükettikleri şeydir. Bu sebeple yağ oranı en düşük ve et, tavuk gibi protein oranı en yüksek kedi mamalarına dodomama.com aracılığıyla ulaşabilir, kirpi için en ideal mamaları bulabilirsiniz. Kirpiler laktozu sindiremedikleri için, süt kesinlikle verilmemesi gereken besinler arasındadır. Bunun yanında, fındık gibi yağlı gıdalar, mısır, pirinç, havuç gibi nişastalı gıdalar kirpilerin sağlığını hızla bozabilen besinler arasında yer alırlar.

Etiketler: kirpi
Ağustos 25, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR