Koltuktaki Kedi Çiş Kokusu Nasıl Gider?

Koltuktaki Kedi Çiş Kokusu Nasıl Gider?

Kediler son derece titiz ve hijyenik canlılardır. Yaşam alanlarının temiz olmaması durumunda psikolojik olarak bile olumsuz şekilde etkilenebilir. Bu şekilde titiz canlılar olan kediler, çeşitli faktörlere bağlı olarak evin farklı yerlerine tuvaletini yapabilir. Bunun altında hem psikolojik hem de fizyolojik etkenler yatabilir. Bu nedenleri ayrı olarak belirlemeniz, kedinizin idrarını koltuğa veya halıya gibi tuvaletinin dışındaki yerlere yapmasının önüne ancak bu şekilde geçebilirsiniz. Kedinizin herhangi bir nedenle koltuğa idrarını yapması durumunda çok kötü bir koku yayılımı söz konusu olur. Özellikle de kendisine has keskin bir kokuya sahip olan kedi çiş kokusu bulaştığı yerden de asla çıkmaz. Bu nedenle çok uzun zaman sonra bile koltuktan keskin bir asit nefasetinde çiş kokusu gelebilir.

Kedi Çiş Kokusu Nasıl Çıkar?

Kedi çiş kokusu koltuk başta olmak üzere hiçbir yerden bilindik ve standart temizlik yöntemleri uygulanarak asla çıkartılamaz. Bu noktada keskin yapısı ile kedi çişini nötralize etme hususunda etkili olan ürünler kullanmalısınız. Ancak toplumda yaygın bilinenin aksine amonyaklı temizlik ürünleri iyi bir seçim olmaz. Çünkü kedi idrarı içerisinde de amonyak mevcuttur ve bu şekilde kediniz için tuvalet konusunda koltuğu daha da cezp edici hale çevirebilirsiniz. Enzim içeren deterjanlar bu konuda oldukça etkili sonuçlar verebilmektedir.

Sirkeyle Koltuktan Kedi Çiş Kokusu Çıkarma

Koltuktan kedi çiş kokusu çıkarmak için sirke, karbonat ve hidrojen peroksit gibi ürünler kullanılabilir. Bu ürünler keskin kokuları sayesinde amonyak içermesi ile keskin bir kokuya sahip olan kedi idrarının kokusunu tamamen nötralize etmeye yardımcı olur. Koltuğunuzun üzerine yarım bardak ılık su ile aynı miktarda sirke karışımı hazırlayarak, dökmelisiniz. 3 ile 5 dakika bekleme süresi sonucunda ilgili bölgeyi temizleyebilirsiniz. Diğer bir alternatif olarak karbonatın gücünden faydalanabilirsiniz. Sirke ile yaptığınız uygulamanın ardından koltuktaki idrarlı bölgeye bol miktarda karbonat serpebilirsiniz. Karbonatın bu bölgede ortalama 1 ile 2 saat kadar kalmasına da dikkat edin. Tabii ki bölgenin kuru olmasına da ayrıca dikkat etmelisiniz. Son olarak elektrik süpürgesi ile bölgeyi temizleyebilirsiniz. Eğer leke ya da koku kalmaya devam ediyor ise bu işlemi birkaç defa tekrarlamalısınız.

Etiketler: kedi çiş kokusu
Mayıs 30, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR