Köpek Ağızlığı Ne İşe Yarar?

Köpek Ağızlığı Ne İşe Yarar?

Köpek sahipleri, köpekleri ile yaşadıkları sorunlar nedeni ile köpeğine ağızlık takmak durumunda kalabiliyor. Ancak köpek ağızlığı konusunda pek çok farklı görüş söz konusu olsa da köpekler için çoğu zaman çeşitli etkenlere bağlı olarak takma gerekliliği doğabilmektedir. Bazı köpekler için yaşamlarının her döneminde, bazı köpeklerin ise yaşamlarının sadece belirli bir döneminde ağızlık takmaları gerekliliği oluşabilmektedir. Köpek ağızlıkları temel olarak köpeklerin hem kendisi hem de diğer köpekler ve insanlar için çok daha güvenli koşullarda sosyalleşebilmesine yardımcı olur.

Köpek Ağızlığı Neden Kullanılır?


Köpek ağızlığı
özellikle bazı köpek türleri açısından ciddi bir önemle gerektirmektedir. Bazı köpeklerin risk ve tehlike açısından yüksek potansiyele sahip olması güvenlik açısından köpek ağızlığını takması gerekliliği bulunuyor. Saldırganlık hali yüksek seviyede olan köpeklerin hakimiyetinde yaşanan zorluklar hem kendisi hem de diğer canlılar için tehdit teşkil edebiliyor. Bu tip köpeklerin sosyalleşmelerinin önüne geçilmesi ise pek sağlıklı bir yaklaşım değildir. Bu nedenle köpeğin güvenlik koşulları sağlanmış biçimde sosyalleşmesine yardımcı olunması gerekir. Dolayısı ile köpek ağızlığı cezalandırma yönteminden ziyade köpek ve çevresindekilerin güvenliğinin sağlanması amacı ile kullanılan bir üründür. Bu nedenle köpek ağızlığının köpek eğitimi sürecinde asla ama asla cezalandırma yöntemi olarak kullanılmaması gerekir. Aksi halde gereklilik teşkil eden hallerde kullanımı açısından çok ciddi sorunlar meydana gelebilir.

Saldırganlık hali yüksek seviyede olan ya da potansiyel risk teşkil eden köpeklerin sosyalleşmesinde köpek ağızlığı kullanılabilir. Özellikle de köpeğin tuvalet ihtiyacı ya da hava alması için yürüyüşe çıkartıldığı sırada güvenlik maksatlı köpek ağızlığının kullanımı gerçekleştirilebilir. Bu gibi hususların dışında köpek ağızlığı takılı olan köpekler her zaman risk teşkil etmemektedir. Bu tamamen yüksek güvenlik önlemleri şartlarının sağlanması amacı ile kullanılmaktadır. Halka açık yerlerde ağızlık takmaları gerekliliği yasal zorunluluk dolayısı ile söz konusu olmaktadır. Bu nedenle köpek ağızlığının takılması doğrudan köpeğin saldırgan bir karakter yapısına sahip olması ile bağlantılı değildir. Bu sebeple köpek sahiplerinin, sadece güvenlik koşullarını sağlamak amacı ile köpek ağızlığının kullanımını gönül rahatlığı ile gerçekleştirebilmesini sağlamaktadır.

Etiketler: köpek ağızlığı
Haziran 10, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR