Köpek Bel Tasması Nasıl Takılır?

Köpek Bel Tasması Nasıl Takılır?

Köpek tasmaları, köpeklerin sosyalleşmeleri açısından en temel ürünlerden birisidir. Bu nedenle de köpeklerin sosyal ortamlarda hem kendileri hem de çevresindekiler açısından son derece yüksek güvenlik koşullarının oluşturulabilmesine yardımcı oluyor. Her ne kadar insanların sadık ve sevecen dostları olsa da köpekler, güdüsel etkileri nedeni ile sosyal alanlarda çok ciddi sorunların meydana gelebilmesine neden olabiliyor. Bu yüzden gezintiye çıkartılacak köpeklerde tasma kullanımı önemli bir gereklilik teşkil ediyor. Köpek tasması kullanmak isteyenler için sunulan birbirinden farklı alternatifler bulunuyor. Farklı köpek tasması modelleri ile hem köpekler için hem de sahipleri için en rahat tasma kullanımının gerçekleştirilebilmesi mümkün oluyor.


Köpek Bel Tasması Takma


Köpek tasması
modelleri arasında hem sağlığı hem de köpek açısından kullanım konforu nedeni ile köpek bel tasmaları tercih ediliyor. Özellikle yüksek güce sahip olan köpeklerin hakimiyeti açısından oldukça önemli bir avantaj sağlıyor. Bununla birlikte boğaz köpek tasmalarının köpeklerin nefes alışverişi sırasında ciddi sorunlar yaşayabilmesine yol açabiliyor. Bu gibi nedenlerle bel köpek tasmaları çok daha ideal bir seçenek haline geliyor. Oldukça pratik bir şekilde kullanımının gerçekleştirilebiliyor olması da günümüzde köpek sahiplerinin köpek bel tasması kullanımını daha fazla tercih etmelerine yol açıyor.

Köpek bel tasması takma işlemi oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. İki farklı boyutta halkadan oluşan bu bel tasmalarının takımı, çok sorun yaşamadan gerçekleştirilebiliyor. Ön kısmı olan küçük halkaların olduğu bölüm ön ayaklarından geçirilmelidir. Geniş halka olan bölüm ise arka ayaklarından geçirilerek, tüm göğüs ve bel bölgesinin saracak şekilde yukarıya çekilmelidir. Daha sonra üst kısmında ayarlanabilme özelliğine sahip olan birleştirme noktalarının bir araya getirilmesi gerekiyor. Köpeğin bel ve göğüs bölgesine çok fazla sıkıştırma ve baskı uygulamayacak şiddette sıkarak, birleştirme noktalarının bağlanması gerekir. Bu şekilde bel bölgesinden takılan bu köpek tasması modelinin kullanımı hem köpek hem de sahibi açısından oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Her köpek ırkının fizyolojik özelliklerinin farklı olması nedeni ile onu fazla rahatsız etmeyecek biçimde kullanım imkanı veren çok sayıda bel tasması modeli bulunuyor.

Etiketler: köpek bel tasması
Temmuz 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR