Köpek Düdüğü Ne İşe Yarar?

Köpek Düdüğü Ne İşe Yarar?

Köpeklerde, tıpkı kediler gibi duydukları ses ve akustik sinyallere direkt olarak tepki vermektedir. Bu nedenle de uzman köpek eğitmenler tarafından söz konusu faktörler köpek eğitimi için dinamik şekilde kullanılmaktadır. Köpeklerin doğal özellikleri çerçevesinde duyma frekans aralığı insanlara göre çok daha geniş bir perspektiftedir. Bu nedenle de insanlar tarafından duyulmayan pek çok ses tonunu/frekansını duyabilmektedirler. Köpeklerin bu fizyolojik özelliklerine göre üretilmiş olan köpek düdükleri bulunmaktadır. Bu tip köpek düdükleri için köpek düdüğü ne işe yarar merak edilebiliyor. Günümüzde üretilen köpek düdükleri farklı amaçlara yönelik ve farklı fonksiyonlara sahiptir.

Köpek Eğitim Düdüğü

Köpek düdüğü ne işe yarar sorusu için ağırlıklı olarak köpek eğitimi yanıtı verilebilmektedir. Köpek eğitim düdüğü sayesinde köpek eğitiminin çok daha dinamik bir şekilde gerçekleştirilebilmesi sağlanabilmektedir. Çünkü köpekler alışkanlıklar üzerine eylemlerini düzenler. Köpekler için eğitimlerde “şartlı refleks” olgusu kullanılır. İşte köpek düdükleri tam olarak bu şartlanmayı oluşturmak amacı ile kullanılmaktadır. Köpek eğitim düdüklerinin genel ses frekans aralığı insanlar tarafından duyulmamaktadır. Bu sayede her yerde köpek eğitiminin rahat ve uygun şekilde yapılabilmesine yardımcı olmaktadır. Farklı modelleri ile her köpek ırkı için en iyi eğitimin verilmesini sağlamaktadır. Köpek eğitim düdüğü üzerinde farklı ayar seçenekleri bulunmaktadır. Bu ayar seçenekleri ile düdükten çıkacak seslerin farklı olması sağlanıyor. Bu sayede çok daha geniş bir eğitim çeşitliliği için yararlı olmasını sağlıyor.

Köpekler için “tiz” tonda ses çıkartmaktadır. Bu tip köpek düdüğü ne işe yarar bilmeyenler için aslında köpeğin sahibi ile ilişkisini güçlendirdiği belirtilebilmektedir. Sahibi ile köpeğinin çok daha anlaşılır bir diyalog kurabilmesine yardımcı olmaktadır. Tiz ses frekansı ile sadece köpeklerin duyabileceği bir ses çıkartmaktadır. Ancak bazı frekanstaki sesleri çok azda olsa insanlar tarafından duyulabilir. Çok uzun mesafelere kadar frekanslarını yayabilmektedir. Bu şekilde köpeklerin çok uzak mesafelerde dahi olsa bu düdük sesini duyabilmeleri mümkündür. Duydukları frekans aralığına göre de yapması gereken eylemi(şartlı refleks) yerine getirir. Birbirinden farklı özelliklere sahip olan köpek eğitim düdüğü modelleri dodomama.com sitesinde bulunuyor.

 

Etiketler: Köpek düdüğü
Nisan 23, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR