Köpek Kaşıntısı Nasıl Giderilir?

Köpek Kaşıntısı Nasıl Giderilir?

Sadık dostunuz köpeğinizin temel ihtiyaçlarının dışında sağlık ve bakım ihtiyaçlarını karşılama noktasında da hassas ve özverili olmalısınız. Yaşadığı her sorunu size tam olarak söylemeyen köpeğinizin hal ve hareketleri ile birlikte ruh hali size çok şey anlatıyor olabilir. Köpek kaşıntısı sorunu da köpek sahiplerinin sadık dostları için en fazla karşılaştıkları sorunlardan birisidir. Köpeğinizin kaşınmasına neden olabilecek pek çok farklı etken söz konusudur. Bu etkenlerden hangisinden kaynaklı olarak köpeğinizin sürekli olarak kaşınıyor olduğunu belirlemeniz, çözüm sağlayabilmeniz açısından çok önemlidir.

Köpek Kaşıntısı Nedenleri Nelerdir?


Köpek kaşıntısı
pek çok nedene bağlı olarak söz konusu olan bir durumdur. Özellikle de köpekler eğlence ve oyun amaçlı olarak şirinlik maksadı ile bile kaşınabilir. Ancak bu kaşıntı genellikle pire veya cilt hastalıklarına bağlı olarak meydana gelen bir durumdur. Parazit, uyuz, alerji, pire, mantar ve cilt kuruluğu gibi hususlar köpeğinizde kaşıntıya neden olabiliyor. Köpeğinizin sürekli olarak kaşınması durumunda öncelikli olarak uzman bir veteriner başvuruda bulunmanız gerekir. Parazit, uyuz, alerji, mantar ve cilt kuruluğu gibi cilt hastalıkları için mutlaka uzman veteriner hekime başvuruda bulunulması gerekmektedir. Çünkü bu tip cilt hastalıklarının tedavisinin sağlanabilmesi için harici veya dahili bir ilaç uygulamasının gerçekleştirilmesi gerekir. Bu şekilde köpeğinizin cilt hastalığını tedavi edilerek, kaşınma gibi bir sorundan kurtulmasına yardımcı olur.

Köpek Kaşıntısına Ne İyi Gelir?


Köpek kaşıntısı
sorununa yönelik olarak pire kaynaklı bir durum söz konusu ise köpeğinizin pirelerden arındırılması gerekir. Bunun için köpeğinizin içerisine rahatlıkla sığabileceği bir kova ayarlamanız gerekir. Ayarladığınız kovanın içerisine köpeğinizin üşümeyeceği düzeyde bir ılık su koyun. Daha sonra su içerisine amonyak enzim içeren bir ürün ilave edin. Bu amonyaklı su içerisine köpeğinizin kafası hariç tüm vücudu girecek şekilde sokun. Köpeğinizin gözüne hazırladığınız suyun kaçmamasına dikkat edin. Zira köpeğinizin gözlerini yakabilir. Kafa kısmındaki pirelere çözüm sağlamak için el yardımıyla suyu köpeğinizin kafasına sürebilirsiniz. Bir süre bu şekilde bekledikten sonra köpeğinizi iyice yıkayarak, ölü pirelerinde vücudunda arındırılmasını sağlayabilirsiniz.

Etiketler: köpek kaşıntısı
Ekim 13, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR