Köpek Kemiği Çeşitleri Nelerdir?

Köpek Kemiği Çeşitleri Nelerdir?

Köpeklerin çiğneme içgüdüsü dişlerini daha sivri ve hazır hale getirmek, diş temizliği gibi aslında basit nedenlere dayalıdır. Beslenme bu zincirde daha alt seviyelerde kalan bir dürtüdür. Bununla birlikte köpek beslemek isteyen ve özellikle de uzun saatler boyunca yalnız kalan köpekler, çiğneme güdüsünü bir şekilde tatmin etmeye çalışacağını da unutmamalıdır. Bu durum ayakkabılar, terlikler başta olmak üzere, pek çok kullanım eşyasının köpeğinizin oyuncağı olmasına ve çevreye zararlar vermesine neden olur. Köpek kemiği, doğal ve yapay olmak üzere üretilen, köpeklerin çiğneme güdüsünü kontrol altında tutmaya yarayan işlevsel ürünlerdir.

Yapay köpek kemikleri kauçuk, silikon, TPR gibi dayanıklı ve sert ancak esneyebilen yapıda ki maddelerden üretilen oyuncaklardır. Bu oyuncaklar özellikle büyük çeneye sahip, büyük köpeklerin uzun süreler boyunca oylanmasını sağlayabilen yapılara sahiptir.

Doğal köpek kemikleri ise sakatatlardan üretilen ve deri kemikler olmak üzere ikiye ayrılır. Yenilebilen bu kemikler, yanı sıra köpeklerin diş sağlığı için çeşitli olumlu etkiler oluşturur.

Köpek çiğneme kemiği

Çiğneme kemikleri, köpek kemiği türleri arasında beslenme sağlarken, aynı zamanda diş sağlığına olumlu katkılar oluşturan kemiklerdendir. Dana ve sığır gibi derilerden sertleştirilerek hazırlanan bu kemikler, çeşitli boydaki köpekler için farklı sertlik ve boylarda üretilirler. Bu sayede en az birkaç saat boyunca kemiklerin kemirilmesi sağlanır. Kemirme güdüsü bu sayede kontrol altına alınarak, köpeklerin çevredeki eşyalara da zarar vermesi engellenir. Aksi halde bazı çok sert eşyaları da kemirmeye çalışabilen dostlarımız, ağız ve diş sağlıklarına da çeşitli zararlar verebilirler.

Köpek ödül kemiği

Ödül amaçlı kullanılabilen ve genelde çubuk şeklinde üretilen, yenilebilir kemik türleridir. Köpek kemiği türleri arasında ödül kemikleri en işlevsel olanlardan biridir. Onların hoşlarına gidebilecek çeşitli aromalardan ve lezzetlerden oluşan ödül kemikleri burgu çubuk ve çubuk gibi türlere sahiptir. Bu lezzetli kemikleri kemirirken aynı zamanda kendi diş sağlıkları açısından da önemli temizlikler yapmaları sağlanır. Tartar oluşumlarının önüne kolaylıkla geçilebilir. Köpek kemiği çeşitleriyle ilgili detaylı bilgiye ve ürün çeşitlerine dodomama.com web platformumuz aracılığıyla ulaşabilir, siparişlerinizi güvenle verebilirsiniz.

Etiketler: köpek kemiği, köpek ödül kemiği, köpek çiğneme kemiği
Şubat 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR