Köpek Kenesi Nasıl Temizlenir?

Köpek Kenesi Nasıl Temizlenir?

Güzel havalarla birlikte köpekler biriken fazla enerjilerini atabilmek için dışarıya çıkma heyecanı taşır. Onun bu heyecanını doyurmak amacı ile köpek sahipleri de güzel havaları fırsat olarak kullanabiliyor. Köpeklerin bol bol hareket edebilecekleri ve doğanın temiz havasını çekebilecekleri gezintiler son derece sağlıklıdır. Ancak güzel havaların gelmesi ile birlikte köpekleri dışarıda bekleyen çok ciddi tehditler bulunuyor. Bunların başında da köpek keneleri geliyor. Yeşil alanlarda köpekleri hedef olarak bekleyen keneler, güçlü bir şekilde köpeğin tüylerinin arasından derisine yapışabiliyor. Burada köpeğin kanını emen keneler, hem canının acımasına neden olur hem de sağlığını tehdit eder. Bu yüzden periyodik olarak köpeklerin tüyleri taranarak, bu tip faktörlere karşı kontrol edilmelidir. Köpek kenesi tespit edildiğinde ise dikkatli olunmalıdır. Köpek kenesi nasıl temizlenir konusunda bilinçli hareket edilmelidir.

Köpek Kenesi Çıkarma Yöntemleri

Köpek kenesi nasıl temizlenir konusunda kullanılabilecek birden fazla yöntem bulunuyor. Günümüzde köpeklerden kene çıkartmak için kullanılan en popüler yöntemlerin başında kene şampuanları geliyor. Kene şampuanları içeriğinde yer alan etken maddeleri ile keneler üzerinde oldukça etkili sonuçlar verir. Ağız ve hortumları ile köpeğin derisine tutunmuş keneler, kene şampuanının etkisiyle yorgun düşer. Böyle bir durumda da kafalarını deriden çıkartabilir. Bu sayede kolayca deriden temizlenebilir.

Cımbız ile köpek kenesi temizleme işlemi de mümkündür. Tüm canlılarda olduğu gibi köpeklerde de kene çıkartma işlemi için cımbız oldukça etkili sonuçlar verir. Ancak bu işlemin mutlaka uzman veteriner hekim tarafından veya deneyimli kişiler tarafından yapılması gerekir. Cımbız ile kene çıkartmaya çalışırken mutlaka koruyucu eldiven ve eşlik edecek maske ve elbise kullanımına dikkat edilmelidir. Özellikle de kene ile mümkün mertebe fiziksel temastan kaçınılması gerekmektedir. Cımbız ile keneyi tutarken, fazla sıkılması patlamasına ya da kafasının kopmasına neden olur. Böyle bir durumda kanıyla ya da istifrası ile hastalıkları bulaştırmasına sebep olur. Cımbızla hafif şekilde tutulan kenenin “ileri-geri” tekniğiyle dik bir açıda yukarıya çekilmesi gerekir. Bu işlem sırasında ağzının ya da farklı bir uzvunun kesinlikle deride kalmamasına dikkat edilmelidir. Köpek kene şampuanı ve köpeklere özel cımbız modelleri için dodomama.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Etiketler: Köpek kenesi, köpekte kene
Nisan 25, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR