Köpek Kısırlaştırma Sonrası Davranış Nasıl Olur?

Köpek Kısırlaştırma Sonrası Davranış Nasıl Olur?

Köpeklerin ve kedilerin kısırlaştırılması konusu hemen her zaman gündemdeki yerini koruyor. Bu konuda farklı görüşler öne sürülüyor olması, köpeklerin ve diğer hayvanların, evcil dostlarımız olarak sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürmeleri gerçeğini gölgelemez. Köpeklerin kısırlaştırılması, kendisi için pek çok açıdan faydalı bir durumdur. Bununla birlikte Köpek kısırlaştırma sonrası davranış nasıl olur? Sorusu da sıkça sorulan bir sorudur. Erkek köpeklerin ve henüz 6 ile 9 aylıkken kısırlaştırılması önemlidir. Kısırlaştırma işlemi hormonların salgılanma düzeyini düşüreceği için, cinsel olgunluğa erişmeden önce kısırlaştırma işleminin de yapılması gerekir. Bu işlem sonrasında cinselliğin önemi, köpeklerde tamamen yok olmaz. Bununla birlikte giderek azalır.


Hangi davranışlar görülebilir?


Köpek kısırlaştırma sonrası davranış nasıl olur?
Sorusu, köpek dostlarının en sık sorduğu sorulardan biridir. Yanlış bir kanı olarak, kısırlaştırılan köpeklerin oyun oynamayı bırakması ve fazla kilo alması gibi şehir efsaneleri vardır. Kısırlaştırılan bir köpek asla oyun oynama isteğini kaybetmez, Tersine oyuna ilgisinin artması olası bir sonuçtur. Fazla kilo alması ise onun hareketsizliği ve fazla ve dengesiz yemek yemesiyle alakalıdır. Kısırlaştırma sonrasında tipik olarak görülebilen davranış değişiklikleri bulunur. Bunlar arasında, saldırganlaşma, evi terk etme isteği, Sürekli ve her şeye kur yapmak en sık görülenlerdendir. Hormonal dengenin değişmesi, bu davranış değişikliklerinin oluşumuna neden olan yegane unsurdur.


Evi terk etme


Kısırlaştırma operasyonu erkek köpeğin testosteron hormonunun düşmesine neden olur. Bu sayede zaman içerisinde cinsellik nedeniyle ilk sıraya koyduğu tüm davranış biçimleri ortadan kalkar. Köpek kısırlaştırma sonrası davranış nasıl olur? Denildiğinde, en sık karşılaşılan durum, evi terk etme davranışı olur. Bunun nedeni, henüz hormonlarının etkisinden kurtulamadığı için kendisine uygun bir dişi bulmak istemesidir.


Saldırganlık


Hormonlarındaki değişim, köpeklerin davranışlarına agresiflik ve saldırganlık olarak yansıyabilir. Ancak bu durum geçicidir. Yeni duruma alışan fiyolojisiyle birlikte, saldırganlıkta ortadan kalkar. Bu davranış değişimi de sıkça görülür.


Sürekli ve Her Şeye Kur Yapma


Kısırlaştırmayla birlikte yaşanan hormonal değişiklikler, köpekler için henüz tanımlayamadığı duygu durum değişikliklerine sebep olabilir. Alakasızca her şeye ve aniden kur yapma ihtiyacı da bu nedenle oluşabilir. Zaman içerisinde bu durumda azalan veya yok olan bir davranış değişikliğidir.

Etiketler: Köpek kısırlaştırma
Ağustos 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR