Köpek Kokusu Nasıl Giderilir?

Köpek Kokusu Nasıl Giderilir?

Evinizde büyük bir sevgi ve ilgiyle beslediğiniz evcil hayvanlarınızın bazı olumsuz etkileri de yaşam alanınızda söz konusu olabilir. Özellikle evcil hayvan kokuları bunun en başında geliyor. Sadık dostunuz köpeğinizin da çoğu zaman sizin fark etmeyeceğiniz şekilde evinize koku yayması söz konusu olabiliyor. Çoğu köpek sahibi bu kokuyu fark etmiyor olsa da dışarıdan gelen bir kişi bu köpek kokusunu hemen çok bariz şekilde alabilir. Ancak bu köpek kokusu kalıcı etkiye sahip değildir. Yapacağınız birkaç müdahale sonucunda evinizde sadık dostunuzun kokusunu tamamen geçirebilmeniz de mümkündür.

Evden Köpek Kokusu Nasıl Çıkartılır?

Köpek kokusu sinmiş bir evden birkaç müdahale ile bu kokuyu tamamen çıkartabilmek mümkündür. Evinizde beslediğiniz köpeğinizin oluşturduğu kokuyu temizlemek üzere genel bir temizleme çalışması yapmalısınız. Bu doğrultuda; evdeki koku kaynaklarını temizlemelisiniz. Bunun için evin tüm alanları elektrik süpürgesi ile süpürdükten sonra iyice silmelisiniz. Özellikle köpeğinizin salya akıntıları ve tüyleri mutlaka tamamen temizlenmelidir. Bununla birlikte eğer köpeğiniz yaramazlık yaparak, evde uygun olmayan yerlere dışkı ya da idrar yapmış ise de bu kaynakları da tamamen yok etmeniz gerekir.

Köpeğinizin evin muhtelif yerlerine dışkı ya da idrar yapmış olması çok ağır ve keskin bir kokunun tüm evi sarmasına neden olur. Böyle bir durumda kötü kokuların kaynaklarını temizlemek üzere enzim bazlı temizleyiciler kullanmalısınız. Köpeğinizin tuvaleti başta olmak üzere tüm biyolojik etken ve lekelerin içeriğindeki proteinler enzim bazlı temizlik ürünleri ile parçalanır. Bu şekilde sürekli olarak evin içerisine kötü koku yayılımına yol açması önlenir.

Kedi ve Köpek Bakım Spreyleri

Köpek Kokusu Giderici Spreyler

Evinizde köpek beslemek istiyor ancak yaratacağı kokudan rahatsızlık duyuyorsanız hem size hem de dostunuza yardımcı olacak ürünler bulunuyor. Köpek kokusu giderici spreyler sayesinde evinizde her zaman ferah ve hijyenik bir kokunun sabit kalmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu ürünleri en başından itibaren kullanmalısınız. Aksi halde eve mevcut durumda sinmiş olan köpek kokusunun kaynaklarını temizlemelisiniz. Bu şekilde yapacağınız kullanımlarda son derece etkili ve garantili sonuçlar elde edebilmeniz mümkün olacaktır.

 

Etiketler: Köpek kokusu giderme
Mayıs 27, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR