Köpek Kuma Nasıl Alıştırılır?

Köpek Kuma Nasıl Alıştırılır?

Köpekler için yaşam alanlarında uygun ve kaliteli standartların sağlanması sahiplerinin sorumluluğundadır. Bu çerçevede de köpeklerin yaşam alanlarında en temel ihtiyaçlarından birisi olan tuvalet alanıdır. Köpeğin tuvaletini rahat şekilde yapabileceği ve sorun yaşamayacağı bir şekilde oluşturulması çok önemlidir. Bununla birlikte köpeklerin tuvalet eğitimi kadar, tuvalet alıştırılması da ayrıca bir önem taşımaktadır. Bunun için öncelikle köpeğin fizyolojik özelliklerine uygun olan bir kum kabının satın alınması gerekir. İçinde köpek kumu olacak bu kabın çok fazla yüksek olmaması köpeğin tuvalet ihtiyacının ardından toprağı çizme alışkanlığına sahip olması nedeni ile dikkat edilmesi gereken bir detaydır.


Köpek Kumuna Alıştırma


Köpeğin kuma alıştırılması için mutlaka dikkatli ve sabırlı bir şekilde hareket edilmesi gerekir. Hem toprağa çok benzer yapıda olmasına hem de köpeğin sevebileceği niteliklere sahip olan kaliteli bir köpek kumu seçimi de çok önemlidir. Köpeğin bu kuma alışma sürecini sorunsuz atlatabilmesi için mutlaka onun strese girmesine neden olmaktan kaçınılması gerekir. Bunun içinde baskıcı bir tutum sergilemekten kaçınılmasını gerektirmektedir. Kum kabını köpekler için en uygun ve en ideal olan noktaya yerleştirmek başlıca yapılması gereken şeylerden birisidir. Köpek mama kabı ve uyku yeri ile bağdaşık olmayan yerlerin seçimi de bu aşamada çok önemlidir.

Köpek kumu alışma sürecinde köpeklere komut tanımlanması da oldukça yardımcı olacaktır. Alıştırma sürecinde köpeğin kum bulunan kap içerisine yerleştirilmesi ve ardından köpeğin algılayabileceği bir komut belirtilmesi tavsiye edilir. Köpek ile sahibinin mevcut olan ilişkisine göre herhangi bir komut seçimi bu aşamada gerçekleştirilebilir. Böylelikle köpeğin kendisine belirtilen komutu kolay bir şekilde algılayabilmesi sağlanabilir. Köpeğin kum kabına alışma süreci içerisinde ne olduğunu tam olarak anlayamaması ise son derece olağan bir durumdur. Böyle bir durumda tuvaletini dışarıya yapması gibi bir durumla karşılaşılabilir. Bu tamamen olayı tam olarak anlayamamasına bağlı olarak meydana gelir. Bu nedenle de köpeğin böyle durumlarda kesinlikle cezalandırılmaması da oldukça büyük bir önem taşıyor. Aksine sabırla hareket ederek, tekrar ve tekrar kum kabının içerisine koyularak, komutla anlamasının sağlanması için uğraşılmalıdır.

Etiketler: köpek kumu
Temmuz 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR