Köpek Kusmasına Ne İyi Gelir?

Köpek Kusmasına Ne İyi Gelir?

Sadık dostunuz köpeğinizin iyi ve kaliteli yaşam standartlarını sağlamak tamamı ile sizin sorumluluğunuzda bulunur. Bu nedenle de köpeğinizde en ufak bir olumsuz eylemde ve durumda mutlaka sağlığı konusunda titiz bir yaklaşım sergilemeniz gerekir. Köpeğinizin kusması da bu tip dikkat göstermeniz gereken hususlardan birisidir. Özellikle köpeğiniz sık sık dışarıya çıkıyor ya da dışarıdan gelebilecek besinlerle etkileşimde halinde bulunabiliyor ise kusmasına daha fazla hassasiyet göstermelisiniz. Ancak bu her zaman köpeğiniz için çok ciddi bir sağlık riski olduğu anlamına gelmediğinden endişelenmenize gerek bulunmamaktadır.

Köpek Kusmasına İyi Gelen Şeyler


Köpeğinizin kusması durumunda öncelikli olarak kusmasına yol açan ana etkenleri tespit etmeniz gerektiğiniz unutmamalısınız. Bu nedenle köpeğinizin neden kusmuş olabileceğini araştırarak, kusmasına neden olan olumsuz faktörü gidermek üzere bir yaklaşımda bulunmalısınız. Köpeğinizin beslenme alışkanlıklarındaki olumsuz etkenlere bağlı olarak kusması ciddi bir sorun teşkil etmez. Ancak kesinlikle dikkate almanız ve hassas şekilde periyodu takip etmelisiniz. Köpek kusması durumunda beslenme alışkanlığına dikkat etmelisiniz. Örneği n köpeğinizin mamasını değiştirdikten sonra böyle bir durumla karşılaştıysanız köpeğinizin mamasını yeniden eskisine döndürebilirsiniz. Bu şekilde köpeğinizin kusma sorununa çözüm oluşturarak, rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Köpek kusması için en temel noktalardan birisi de tabii ki vitaminler ve sudur. Köpeğiniz tıpkı ishalde olduğu gibi kusma halinde de çok ciddi sıvı kaybedebilir. Böyle bir durumda sıvı kaybının dengelenmesi ve köpeğinizin ağız tadının düzelmesini sağlamak için bol bol su içmesini sağlamalısınız. Bununla birlikte köpeğiniz için uzman veteriner hekim önerisi ile mutlaka destekleyici vitaminler vermelisiniz. Bu şekilde köpeğinizin midesindeki probleme bağlı olarak bağışıklığında meydana gelen direnç kaybını da önleyebilirsiniz. İlk 12 saatlik sürenin ardından köpeğinizin beslenmesini kuru mamalar yerine haşlanmış ve kemiksiz etlerden yana olmasına dikkat etmelisiniz. Bu şekilde hem bağışıklığının hem de midesinin kendisini toparlamasına yardımcı olabilirsiniz. Bu tip bir beslenme yaklaşımı sayesinde köpeğinizin değişen vücut dengesinin yeniden kendisine gelmesine ve rahat etmesine yardımcı olabilirsiniz. Uzun süreli devam eden veya sık sık olan köpek kusması için mutlaka uzman veteriner hekime başvuruda bulunmalısınız.

Etiketler: köpek kusması
Ekim 21, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR