Köpek Mama Kabı Nasıl Olmalı?

Köpek Mama Kabı Nasıl Olmalı?

En sadık dostunuz köpeğinizin yaşam konforunu sağlamanız tümüyle sizin sorumluluğunuzdadır. Onun için gerekli olan şeyleri sağlamak ve sağlığı korumak için yapmanız gerekenleri titizlikle yapmanız gerekir. Bunlardan birisi de köpeğinizin hem sağlıklı hem de konforlu bir şekilde beslenmesidir. Köpeğinizin mamasını yerken rahat etmesini sağlamak ve zorlanmasının önüne geçebilmek için doğru kap seçiminiz çok önemlidir. Bu nedenle de köpek mama kabı seçimi konusunda çok daha titiz bir şekilde hareket etmek oldukça önemlidir. Günümüzde köpekler için tasarlanmış olan farklı niteliklerde köpek mama kapları bulunuyor. Bunlar arasında köpeğiniz için en uygun olanını belirleyerek, seçmeniz gerekir.

Yavru Köpek Mama Kabı Nasıl Olmalı?

Köpek mama kapları ile ilgili olarak en fazla yapılan hatalardan birisi de köpekler için mama kaplarının çok büyük olacak seçilmesidir. Böylelikle köpeklerin rahat bir şekilde mamayı yiyebileceği algısı mevcuttur. Ancak köpek mama kabı çeşitlerindeki büyüklük ölçüsü verilecek mamanın miktarına göre ölçümlenir. Yani köpeğinizin günlük olarak tüketmesi gereken mama limitinin kap içerisinde dipte kalmasıdır. Bu şekilde köpeğinizin yerken dışarıya sıçratması ya da mamanın dışarıya kaçması gibi sorunların ortaya çıkmaması sağlanmaktadır. Dolayısıyla yavru köpekler için çok büyük, derin ve geniş mama kabı almanız, yemeği yerken fazlasıyla zorlanmasına neden olur. Özellikle kurum mamanın kap içerisinde sürekli hareket etmesine ve köpeğinizin alırken zorlanmasına neden olur.

Kaymaz Taban Köpek Mama Kabı

Köpeğinizin rahat şekilde mamasını yemesini sağlamak istiyorsanız mutlaka mama kabının niteliklerine dikkat etmelisiniz. Bu noktada göz önünde bulundurmanız gereken detaylardan birisi de mama kabının kaymamasıdır. Köpeğinizin mamayı yemek için burnuyla temas ettiğinde veya diliyle mamayı almaya çalıştığında kabın kayması, rahat yiyişini engelleyecektir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak adına özellikle altı kaymak olan köpek mama kabı modelleri tercih edilmelidir. İç kısmı çelik malzemeden üretilmiş olsa da altında mutlaka kaymaz bir katman olmalıdır. Böylelikle hangi yüzeye koyarsanız koyun, kaymadan köpeğinizin mamasını rahat bir şekilde yiyebilmesine yardımcı olabilirsiniz. İç kısmının hijyen açısından çelik olması ise ayrıca önem taşır.

Etiketler: Köpek mama kabı, mama kabı, kopek mama kabi
Şubat 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR