Köpek Maması Markaları Nelerdir?

Köpek Maması Markaları Nelerdir?

Sadık dostunuz köpeğinizin tüm beslenme ihtiyacını karşılama sorumluluğu tümüyle sizin üstünüzdedir. Bu nedenle hem onun hoşuna gideceği ve beğenerek tüketeceği hem de sağlıklı gelişimine destek verecek bir köpek maması seçmeniz çok önemlidir. Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte dünya genelinde hazır kuru ve yaş köpek maması üretimleri gerçekleştiriliyor. Çeşitli köpek maması markaları tarafından köpekler için özel olarak üretilen kuru köpek maması ve yaş köpek maması çeşitleri ile köpeğinizin tüm beslenme ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Üstelik tamamen onun vücut ihtiyaçlarına ve sağlık durumuna göre hazırlandığından ek bir takviyeye gerek bulunmaz. Ancak bu aşamada doğru köpek maması markasını seçmeniz, köpeğinizin sağlığı için çok önemlidir.

 

 

Tavsiye Edilen Köpek Maması Markaları

Hazır köpek maması seçimlerinde doğal olarak bütçe önemli bir faktör konumunda bulunuyor. Ancak sadece ekonomik olması nedeniyle tercih edilen piyasadaki bazı köpek maması markalarının ürünleri, köpeklerin sağlığını riske edebildiği gibi ölümle sonuçlanabilecek hastalıklara neden olabiliyor. Organik içeriğe sahip olmayan, yükse tahıllı, kalitesiz içeriğe sahip ve yanı sıra kimyasal ve zararlı maddeler içeren köpek mamaları köpeğinizin sağlığını ciddi manada tehdit eder. Bu nedenle de köpek maması seçimleri sırasında mutlaka uzman veteriner hekimler tarafından da tavsiye edilen, içeriğinde yer aldığı belirtilen unsurların güvenilir olduğu bilinen köpek maması markaları tercih edilmelidir.

Yavru köpekler, kısırlaştırılmış köpekler, yetişkin köpekler, yaşlı köpekler, obez köpekler gibi farklı yaş, ırk ve sağlık durumuna sahip olan köpekler için üretilen köpek mamaları bulunuyor. Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’ de de köpeklerin güvenle tüketebilecekleri, son derece sağlıklı köpek maması markaları bulunuyor. Bu köpek maması markaları arasında;

Düşük tahıllı ve tahılsız şeklinde köpek mamaları bulunan Acana markası(tahıl oranı 20%),

Tahıl içermeyen köpek mamaları bulunan Brit Care,

Düşük tahıllı ve tahılsız köpek mamaları bulunan N&D markası(tahıl oranı 20%),

Et içeriği 90% seviyesinde olan köpek mamaları bulunan Orijen markası,

Tahıl içermeyen köpek mamaları bulunan Petit,

Tahıl içermeyen köpek mamaları bulunan Wildfield,

Markaları bulunmaktadır. Bu köpek markalarında öne çıkan düşük tahıl seviyesi veya tahılsız içerik yapısı her zaman organik ve kaliteli olduğunu belirtmemektedir. Önemli olan protein, vitamin ve mineral gibi bileşenler açısından zengin besin değerlerine sahip olmasıdır.

 

Etiketler: Köpek maması markaları, köpek maması, mama markaları
Ocak 28, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR