Köpek Maması Ne Kadar Verilmeli?

Köpek Maması Ne Kadar Verilmeli?

Köpeklerin sağlıklı bir yaşama sahip olabilmeleri için mutlaka zengin besin değerlerine sahip olan mamalarla beslenmesi gerekir. Ancak köpeğinizin sağlıklı kalabilmesi için bu yeterli değildir. Aynı zamanda da köpeğiniz için öğünde veya günde ne kadar köpek maması verdiğinizde oldukça önemli bir faktördür. Az veriyor olmanız köpeğinizin yeterli besin değerlerini alamamasına neden olacağından gelişimini sekteye uğratır. Çok veriyor olmanız ise bu besin değerleri açısından vücudunda fazlalık oluşmasına ve başta kilo olmak üzere pek çok sağlık problemi ile karşı karşıya kalmasına neden olunabilir. Bu yüzden de köpek mamalarının mutlaka her zaman kaliteli ve sağlıklı olmasına ve yanı sıra veriliş dozajlarına dikkat edilmesi oldukça önemlidir.

Köpek Maması Verme Miktarını Hesaplama

Köpeklerin ne kadar mama yemesi gerektiğinin belirlenmesine istinaden geliştirilmiş olan özel ve basit bir hesaplama metodu bulunmuyor. Bu nedenle de köpeklerin ne kadar mama yemesi gerektiğinin belirlenmesinde çok fazla faktör etkili olmaktadır. Köpek maması tüketim miktarının belirlenmesi aşamasında köpek için seçilmiş olan mamanın marka ve çeşidi, köpeklerin günde kaç öğün olarak beslendiği, köpeğin mevcut yaş ve fizyolojik büyüklüğü, metabolik sisteminin hızlılığı, gün içerisindeki hareketlilik potansiyeli gibi pek çok farklı faktör etkili olmaktadır. Bu yüzden de köpek mamasının ne kadar verilmesi gerektiği hesaplanırken bu hususların göz önünde bulundurulması gerekir.

Köpek Maması Ambalajı Tabloları

Köpek maması üreticileri tarafından ortalama değerler üzerinden gerçekleştirilen tamamen bilimsel hesaplamalara bağlı olarak köpek maması paketleri üzerinde bir beslenme kılavuzuna yer verilir. Köpek sahiplerinin bu kılavuz üzerinden hareket etmeleri en iyi sonuçları alabilmelerine olanak vermektedir. Özellikle de köpek mamalarının kutularında yer alan yaş veya kilo ve mama miktarı(gr cinsinden) doğrudan üretilen mamanın içeriğinde yer alan besin değerleri tipolojisine göre belirlenmektedir. Çünkü her bir köpek mamasının içeriğinde yer alan vitamin ve mineral değerleri ile birlikte diğer bileşenleri aynı değildir. Bu durumda köpeklerin mamalarının her birinin farklı etki kapasite ve gücüne sahip olmasına yol açıyor. Bu yüzden köpek mamalarının kutularında yer alan köpek beslenme kılavuzu önemli bir yönerge niteliği taşıyor.

Etiketler: kopek mamasi, köpek maması, köpek maması ne kadar verilmeli, köpek maması hesaplama
Mart 28, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR