Köpek Nasıl Kilo Alır?

Köpek Nasıl Kilo Alır?

Bulundukları her evin neşe kaynağı olan köpeklerin kilo durumunun takibi hassas şekilde yapılmalıdır. Sağlıklı fizyolojik gelişimi için köpeğinizin kilo durumunun takibatını iyi bir şekilde yapmanız gerekiyor. Bunun için köpeğinizin kilo konusunda fazla düşük kalması sağlık durumu ve bağışıklık açısından çeşitli riskler doğurabilir. Bu nedenle de köpeğinizin kilosunun artması konusunda çok daha hassas bir şekilde hareket etmeniz gerekir. Bazı köpeklerin zayıf olmaları ve gerekli olan kilo oranında olmaması sorun teşkil edebilir. Bu nedenle de köpek kilosu arttırabilecek bazı yöntemler bulunuyor.

Köpeklere Nasıl Kilo Aldırılır?

Köpek kilosu arttırmak için yapılan en temel şeylerden birisi olan aşırı yemek tüketmesini sağlamak hatalı bir yaklaşımdır. Bu tip bir yaklaşımın köpeğin sağlığına olumlu etkiden çok olumsuz etki oluşturur. Köpeğinize kilo aldırmak için kuru mama ya da diğer çeşit yemekler olması fark etmeksizin hiçbirinin kesinlikle aşırı yükleme gerçekleştirilmemesi gerekir. Eğer böyle bir yaklaşım gerçekleştirilir ise hazımsızlık ve kabızlık gibi önemli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilir. Köpeğinizin kilo almasını sağlamak için öncelikli olarak köpeğinizin düzenli yemek yeme alışkanlığını kazanmasını sağlamaktır. Bunun için gün içerisindeki öğün sayısını arttırmaya özen gösterilmelidir. Bunu yaparken de yemek miktarının düşürülmesine dikkat edilmelidir. Bu şekilde yeme düzeni oluşturarak, sık sık ve az az vererek köpeğinizin kilo almasına yardımcı olabilirsiniz.

Köpek kilosu arttırmak için öğün sayısın arttırmanız durumunda destekleyici faktörlerden yardım alabilirsiniz. Protein içeriği yönünden fazla olan besinleri bu ara öğünler için tercih edilebilir. Bu şekilde köpeğinizin kilo alabilmesi için ihtiyaç duyduğu güçlü protein desteğini alabilir. Bu şekilde yüksek proteinli mamalar sayesinde kilo alamama sorunu ortadan kaldırabilmek mümkündür. Ancak köpeğinizin kilo almasını sağlamak için yüksek yağ oranına sahip olan yiyecekler vermemelisiniz. Bununla birlikte köpeğinizin kilo almasını sağlamak için hareketlerini kısıtlamaya da çalışmamalısınız. Köpeğinizin yaşına göre uygun olan hareketliliğe sahip olması kilo alımını sırf yağ ile oluşturmayarak, çok daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesine yardımcı olur. Böylelikle köpeğinizin bağışıklığının ve tabii ki fizyolojik gücünün yüksek seviyede olmasını sağlayabilirsiniz.

Etiketler: köpek kilo aldırma
Haziran 16, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR