Köpek Nasıl Traş Edilir?

Köpek Nasıl Traş Edilir?

Günümüzde pek çok kişi köpeğini traş etmekte veya ettirmektedir. Genellikle stil ve moda yaklaşımı olarak görülüyor olsa da aslında köpeklerin traş edilmesi sağlıkları içinde önemli faydalar içerir. Köpeklerin traş edilmesi ile pek çok cilt sorununa karşı önlem oluşturulabilmesi mümkündür. Ancak yoğun tüy yapısına sahip olan köpeklerin traş edilmesi noktasında dikkatli olunması gerekmektedir. Köpeklerin traş edilmesi gerekliliğini davranış problemlerinin de önlenmesine yardımcı olur. Özellikle cinsine göre gözlerini ya da ağız çevresini kapatan tüyler köpeklere ciddi zorluk yaşatır. Böyle bir durumda köpeğin rahatlatılabilmesi için mutlak suret ile traş edilmesi gerekir. Ancak bunu evde yapmaya karar verirken mutlaka köpek nasıl traş edilir bilgi sahibi olunmalıdır.

Evde Köpek Traş Etmek

Farklı nedenlere bağlı olarak köpeğini evde traş etmeye karar veren kişilerin dikkat etmeleri gereken önemli hususlar bulunuyor. Evde köpek nasıl traş edilir sorusu birkaç adımdaki yanıttan oluşmaktadır. Köpeğin tüylerini traş etmeden önce tüyleri kontrol edilmelidir. Tüyleri kesmeden önce kene, bit ve yarar gibi hususlar kontrol edilmelidir. Çünkü bu tip faktörler, tüylerin kesilişi sırasında köpeğin ciddi acılar yaşamasına neden olabilir. Eğer böyle bir durum söz konusu ise ona göre hareket etmek veya traşı ertelemek en doğru yaklaşım olacaktır. Traş etmeden önce köpeğin tüm tüylerinin iyice fırçalanması gerekiyor. Köpek tüylerine uygun üretilen fırçaların yardımıyla kir ve toz ile birlikte kopmuş tüyler tamamen temizlenmelidir. Eğer köpeklerin tüyü ıslak ise mutlaka kuruduktan sonra kesilmelidir.

Köpeklerin tüyleri kuru olacak şekilde traş edilmesi sayesinde doğru uzunluklar daha rahat şekilde belirlenebilir. Aksi halde tüylerin aşırı kesilmesi ya da fazla bırakılması gibi bir durumla karşı karşıya kalınabilir. Gelişen teknolojinin sağladığı olanaklar ile köpek nasıl traş edilir konusunda farklı yöntemler bulunuyor. Bu yöntemlerden birisi de elektrikli traş makineleridir. Pek çok kişi doğal şekilde makas ile traşın daha iyi olduğunu belirtebiliyor. Ancak en iyi seçenek elektrikli traş makinelerinin kullanımıdır. Çünkü bu şekilde çok daha düzgün bir yüzey oluşturulabilmesi mümkündür. Ancak çeşitli etkenlere bağlı olarak köpeklerin tüylerini keserken makas kullanımı da gerçekleştirilebilir. Elektrikli köpek traş makinesi ve köpek tüy kesme makası gibi tüm ürün grupları dodomama.com sitesinde uygun fiyatlarla satışta yer alıyor.

 

Etiketler: köpek traş
Nisan 29, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR