Köpek Nasıl Yıkanır?

Köpek Nasıl Yıkanır?

Köpek bakımının önemli aşamalarından birisi de temizlik yani yıkanmadır. Pek çok köpek sahibi doğru şekilde köpek nasıl yıkanır konusunda pek bilgi sahibi değil. Bu nedenle de köpeklerini yıkama konusunda fazlasıyla zorlanabildikleri gibi köpeklerine zararda verebiliyor. Köpeğini yıkamak isteyenlerin dikkate alması gereken pek çok fazla değişken söz konusudur. Bu değişkenler arasında köpeğin cinsi ve türü, yaşı ve sahibi ile olan ilişkisinin durumu bulunmaktadır. Bazı köpekler yıkanmak için büyük bir heyecan ve heves duyarken, bazı köpekler ise sudan nefret edebiliyor.

Köpek Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Köpek nasıl yıkanır kadar köpekleri yıkarken nelere dikkat edilmesi konusunda da bilgi sahibi olunması gerekmektedir. Cinsi ne olursa olsun bir köpeği yıkarken mutlaka iyi bir ilişkiye sahip olunmalıdır. Bununla birlikte köpeklere yıkanmayı ve banyoyu sevdirmek gerekmektedir. Özellikle de yıkanmayı köpekler için eğlenceli bir aktivite haline dönüştürmek gerekir. Bu konuda son derece başarılı sonuçların alınabilmesi mümkündür. Banyo sırasında sevdiği mamalardan/yemeklerden vermek ya da çok sevdiği oyuncağı ile oyunlar oynanabilir. Bu şekilde köpeğin sudan, banyodan korkması için bir neden olmadığını hissettirebilmek mümkün olur. Köpeğin eğlenceye ve yemeye olan ilgisini değerlendirerek hem onun için hem de kendiniz için en rahat ve en güvenli şekilde yıkama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Köpekler yıkanırken mutlaka göz yakmayacak ve tüylerine zarar vermeyecek şampuanlar kullanılmalıdır. Bununla birlikte yıkandığı alanda rahat hareket edebileceği ve kendisini köşeye sıkışmış hissetmeyeceği bir ortam sağlanmalıdır. Su sıcaklığının uygun seviyede olmasına da dikkat edilmelidir. Yıkandıktan sonra ise mutlaka bir fön makinesi ile özellikle yoğun tüyü olan köpekleri kurutmak önemlidir. Aksi halde bağışıklığının düşmesine yol açılarak, hasta olmasına neden olunabilir.

Köpekler Ne Kadar Sık Yıkanır?

Köpek nasıl yıkanır ve ne kadar sık yıkanır konuları da köpeklerin yaşına göre değişiklik gösterir. Yavru, yetişkin ve yaşlılık olacak şekilde köpeklerin yaşamı üçe ayrılmalıdır. Her yaş grubundaki alışkanlıkları, sevdiği şeyler ve sevmediği şeyler değişiklik gösterir. Hatta küçükken suyu çok seven köpekler yetişkinliklerinde sudan pek fazla hoşlanmayabiliyor. Yavru köpekler 2 aylık olduktan sonra periyodik olarak yıkanabilmektedir.

 

Etiketler: köpek yıkama, köpek banyo
Nisan 28, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR