Köpek Ödül Maması Ne Zaman Verilir?

Köpek Ödül Maması Ne Zaman Verilir?

Köpeklerin ödüllendirilmesi, genellikle eğitim süreci içerisinde bir destek olarak kullanılır. Zeki ve itaatkar olan köpeklerin, istediğiniz şekilde eğitilmesi için en iyi yardımcınız ödüller olacaktır. Köpek ödül maması, bu konuda en çok kullanılan etkili bir yöntemdir. Ancak ödül mamalarının kullanımı konusunda dikkat edilmesi gereken birçok ayrıntı bulunur. Sıkça yapılan yanlışlardan biri herhangi bir konuda eğitim sırasında, ödül maması kullanımının sıklaşması nedeniyle, olağan mamaların kısıtlanması durumudur. Köpeklerin günlük besinlerinden herhangi bir eksilme olmadan, yaptığı iyi bir şey için ödüllendirildiği mamalar ödül maması olarak adlandırılır. Köpeklerin aç bırakılması kötü bir eğitimcinin başvuracağı ve aynı zamanda ters etki yaratabilecek bir sorundur. Bunun yerine ödül mamasının sıklaşması durumunun kaçınılmazlığı göz önünde tutulmalıdır. Buna paralel sağlıklı ve aynı zamanda köpeğinizin sevdiği bir mama türü tercih edilmelidir. Bu sayede hem köpeğiniz sevdiği bir mamayı tüketecek ve hem de bundan zarar görmeyecektir.

 

 

Köpek ödül maması nasıl kullanılır?

Köpeğinizin herhangi iyi bir davranışını beğendiğinizi göstermek için ödüller en etkili yöntemdir. Ödül olarak kullanılabilen pek çok farklı yöntem bulunsa da, köpek ödül maması en etkili yöntemdir. Herhangi bir konuda verdiğiniz eğitim sırasında, köpeğinizin davranışını ödül maması kullanarak beğendiğinizi hızlı bir şekilde gösterebilirsiniz. Bu durum aynı zamanda bu hareketin sürekli yapılması için teşvik edici bir unsur olacaktır.

Köpek ödül maması kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, mamanın kullanım anının doğruluğudur. Köpeğinizin sevdiğiniz veya onayladığınız davranışı sergilediği ilk anda ödül maması kullanılmalıdır. Birkaç saniyelik bir gecikme bile, bu davranışla ödül arasında bağı köpeğin kurmasını zorlaştıran bir faktör olacaktır. Bu sebeple ödül zamanını çok iyi değerlendirmeniz gerekir. Herhangi bir konuda eğitim amacıyla ödül maması kullanımı, aynı zamanda olağan beslenme düzeninden çok daha fazla mama tüketilmesi anlamına da gelir. Bu önemli detayı göz önünde bulundurmalı ve ödül maması kullanımını sınırlamak yerine, köpek dostunuz için sağlıklı gıda türlerinin küçük parçalara bölünmüş hallerini kullanmalısınız. Bu sayede eğitim sürecinin hem çok hızlı olacağını garantilersiniz, hem de köpeğinizin fazladan kilo almasını engelleyerek sağlığına fayda oluşturursunuz.

Etiketler: Köpek Ödül Maması, Köpek Maması, Odul mamasi
Ocak 28, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR