Köpek Oyuncakları Nasıl Olmalı?

Köpek Oyuncakları Nasıl Olmalı?

Köpeklerin oyuna karşı düşkünlükleri sahipleri tarafından keşfedildiğinde, bir köpeğe sahip olmanın ne demek olduğu daha net anlaşılır. Köpeklerin oyuna karşı olan düşkünlükleri, sadece eğlenceyi hedeflemez. Bunun yanında egzersiz, diş ve çene gelişimi, iyi psikoloji, beceri ve yeteneklerinin geliştirilmesi gibi çeşitli amaçları da vardır. Köpek oyuncakları, bu sebeplerle çok önemli yardımcılarınız olacaklar.

Ancak köpek oyuncakları seçilirken, çok çeşitli kıstasları dikkate almak zorundasınız. Köpeklerde üç aylık başlayan diş çıkarma ve çene ve damak yapısının oturma süreci sırasında, diş kaşınması ve çeşitli acılarda ortaya çıkar. İşte tam bu aşamada köpeğinize yardımcı olmak için, çiğneme amacıyla üretilmiş kauçuk oyuncalar çok önemli işlevler görürler.

Bununla birlikte oyuncak seçimi sırasında öncelikle sağlığa zararı olmayan maddelerden üretildiğinden emin olmalısınız. Bunun yanında oyuncakların mutlaka köpeğin ırkı, büyüklüğü ve yaşına göre seçilmesi gerekir. Çok güçlü çenelere sahip bir köpeğe, küçük ırklar için tasarlanmış bir kauçuk çiğneme oyuncağı verirseniz, oyuncak kısa sürede parçalanacaktır. Dahası bu parçaların yutulması çeşitli organlara zarar da verebilir. Bunun tam tersi olarak çok güçlü çeneler için üretilmiş bir çiğneme oyuncağı, terrier gibi daha düşük çene gelişimine sahip köpeklerde işe yaramayacaktır.

Köpek oyuncakları nerede satılır?

Köpeklerinde insanlar gibi çeşitli zevkleri, sevdikleri renkler ve şekiller bulunur. Bu sebeple oyuncak seçimlerinizi, zaman içerisinde köpeğinizin tercihlerini belirleyerek daha odaklı yapabilirsiniz. Köpek oyuncakları, köpeğinizin psikolojisinin sağlıklı gelişmesi, egzersiz yapmaları, çene ve damak ve dişlerinin sağlığı, çeşitli yeteneklerinin gelişmesi için mutlaka gereklidir. Her konu için pelüş oyuncaklar, çiğneme oyuncakları, top, çiğneme mamaları, frizbi gibi birçok farklı seçenek bulabilirsiniz.

Oyuncak seçimleri için ciddi bir mesai harcamanız ve çeşitli seçenekler arasında dolaşmanız gerekebilir. Çok geniş bir oyuncak yelpazesine sahip olan dodomama.com’ da, köpek oyuncaklarının seçimlerini gerçekleştirebilirsiniz. Köpeğinizin oyuncağa daha kolay alışması için, kokunuzun aldığınız oyuncak üzerine sinmesini sağlamanız önemli bir püf noktasıdır. Sizin kokunuzu oyuncağın üzerinden alan köpekler, oyuncaklara çok daha kolay alışırlar. Köpeğinizin sevdiği renk ve şekilleri zaman içerisinde daha net belirleyerek, oyuncak seçimlerinizi bu renk ve şekillere göre yapmanızı öneririz.

Etiketler: köpek oyuncakları, kopek oyuncaklari
Şubat 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR