Köpek Piresi Nasıl Geçer?

Köpek Piresi Nasıl Geçer?

Köpek pireleri, köpeklerin yaşam kalitelerini ciddi düzeyde olumsuz şekilde etkilemektedir. Köpek piresi temel olarak köpeklerin derisini bir yaşam alanı olarak kabul eder. Bu çerçevede de köpeklerin derilerinin üzerine yapışarak, burada köpeğin rahatsız olmasına neden olacak şekilde kanını emer. Köpeğin kanını emerek yaşamını sürdüren köpek pireleri, köpekler açısından fazlasıyla rahatsız edici ve can acıtıcı olabilir. Pire kapmış veya başka bir tabir ile pirelenmiş olan bir köpek sürekli huysuz bir ruh haline sahip olur ve devamlı olarak kaşınır. Bu kaşınma eylemi temel olarak pirenin kanını emdiği bölgede bir batma hissetmesi ve çok fazla kaşınmasıdır. Köpeğin içgüdüsel olarak pire olan bölgeyi yalaması ara konakçılar ile bedeninin geri kalanında da hızla yayılmasına neden olur. Bu nedenle köpek sahiplerinin pire bulaşan sadık dostlarının bu sorunu için en hızlı şekilde müdahalede bulunması gerekir.


Köpek Piresi Temizleme


Köpek piresi
tıpkı kedi pireleri gibi fazlasıyla inatçı ve uğraştırıcı sorunlardır. Ancak en hızlı şekilde müdahale edilmesi hem köpeğin vücudunda hem de evdeki diğer eşyalarda yayılmasının önüne geçilmesi açısından çok önemlidir. Çünkü yüksek kapasiteli sıçrama kabiliyetine sahip olan pireler, insanlara da bulaşabilir. Köpeklerde ortaya çıkan pire sorununun yok edilebilmesi amacı ile kullanılabilecek ürünler bulunuyor. Köpekteki pirelerin yok edilmesinde “pire tozu” ve “pire damlası” kullanılabilmektedir. Bu ürünler sayesinde canlı halde olan pire yumurtalarının yetişkin pireye dönüşmesini önemli oranda etkiler. Bu ürünlerin köpeğin yalayarak erişemeyeceği bölgeye sürülmesi gerekir. Bunun içinde köpeğin ense kısmı bu ürünlerin kullanımı için en ideal noktadır. Köpek pire şampuanı ile köpeği yıkamakta oldukça etkilidir. Bu ürünlere erişim imkanı bulunmaması durumunda pirelerin en azılı düşmanı olan “amonyak” içeren ürünler ile de köpekler yıkanabilir.


Köpek Pire Tasması


Köpek piresi
tasması ise temel olarak köpeğin pire sorunu ile karşı karşıya kalmamasını sağlayan, ön önlem ürünleridir. Köpek pire tasması köpeği rahatsız etmeyen ancak pireleri iten bir koku yayar. Bu şekilde daha en başından dışarıyla teması olan köpeklerin pire sorunu yaşamaması sağlanabilir.

Etiketler: Köpek Piresi
Temmuz 17, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR