Köpek Şampuanı Nasıl Olmalı?

Köpek Şampuanı Nasıl Olmalı?

Dostlarımızın bakımı sırasında, onların tüm ihtiyaçları ve yaşam kalitelerini göz önünde bulundurmamız gerektiğini unutmamamız gerekiyor. Ev de yaşayan köpeklerin hem yaşam alanımızın hijyen standartları açısından ve hem de kendi sağlıkları açısından yıkanmaları gereklidir. Bunun yanında kış aylarında yıkanmaları, onları pek çok hastalığa açık hale getirebilir. Bu sebeple kış aylarında daha az, yaz aylarında daha fazla olmak üzere bir yıkama programı belirleyebilirsiniz. Bu aşamada şampuan büyük öneme sahip bir konu olarak karşımıza çıkar. Köpek şampuanı nasıl olmalı? Sorusu da köpek bakımı yapan herkesin sürekli sorduğu önemli sorular arasında yer alır. Şampuan seçimi yaparken dikkat etmemiz gereken pek çok öneli kıstas var.


Onlara özel şampuan kullanılması gerekiyor


Kolaya kaçarak
Köpek şampuanı nasıl olmalı? Sorusunun yanıtlarını araştırmak yerine, bebek şampuanı veya doğrudan bizim için üretilmiş şampuanları kullanan pek çok kişi var. Bizim için özel üretilmiş ve köpeklerin tüy yapısıyla birlikte, derilerinin ihtiyacı olan PH dengesine zarar veren bu tür şampuanları kullanmaktan mutlaka kaçınmalısınız. Köpeğinizin yaşı, kısa ya da uzun tüylü olması, açık renk ya da koyu renk tüylere sahip olması, şampuan seçimleri yapılırken dikkat edilmesi gereken kıstaslardır. Küçük yaştaki köpekler ile büyük yaştaki köpeklerin tüy yapıları birbirinden farklıdır. Dolayısıyla bu tüy yapılarına gerekli temizliği sağlayacak şampuan seçimi yapılması gerekir.


Tüy Uzunluğu


Uzun tüylere sahip dostlarımız için ve kısa tüylü dostlarımız için üretilen, gerekli PH dengesini sağlayan çeşitli şampuanlar bulunuyor. Beyaz ve açık renk tüylere sahip dostlarımızın tüylerini istenildiği gibi temizleme ve tüylerin sararmasını önleme özelliğine sahip şampuanlar da mevcut. Benzer şekilde ciltleri hassas ve hatta dermatolojik ya da alerjik sıkıntıları olan dostlarımıza özel şampuanlarda mevcut. Bu sebeple Köpek şampuanı nasıl olmalı? Sorusunu sorarak, bu konuda ciddi bir araştırmayı köpeğimizin özelliklerine göre yapmamız gerekiyor. Dodomama.com üzerinde ilgili kategoride köpek şampuanları olarak çok geniş bir seçenek havuzu sunuyoruz. Bu şampuanlar arasında, köpeğinizin ihtiyaçlarına en uygun şampuanı kolay ve hızlı bir şekilde seçebilirsiniz. Tüm şampuanların detaylı özellikleri kullanıcılarımızın bilgisine , ürün sayfasında titizlikle sunuluyor.  

Etiketler: köpek şampuanı
Ağustos 27, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR