Köpek Su Kabı Nasıl Olmalı?

Köpek Su Kabı Nasıl Olmalı

Evcil hayvanlarımızın beslenme ve su ihtiyaçlarını karşılama noktasında fizyolojik özellikleri dolayısıyla insanlardan tamamen farklıdır. Bu nedenle de onların fizyolojik özelliklerine ve tüketim yapılarına göre uygun olan koşulları sağlamamız çok önemlidir. Özellikle de rahat bir şekilde mamasını yiyebileceği ve suyunu içebileceği kaplar bu aşamada en ideal unsurlardır. Köpeğinizin su içerken rahat etmesini sağlayacak köpek su kabı modelleri de bu noktada en ideal seçimleri oluşturuyor. Ancak günümüzde hem tasarım özellikleri hem de estetik yönünden son derece zengin bir su kabı çeşitliliği bulunuyor. Bu zengin çeşitlilikler içerisinde köpeğinizin su ihtiyacını uygun şekilde karşılayabileceği su kaplarını tercih etmelisiniz.

Yavru Köpek Su Kabı Nasıl Olmalı?

Köpeğinizin rahat şekilde su içmesini sağlamak için mutlaka su kabının ayrı ve özel olmasına dikkat etmelisiniz. Özellikle de yavru köpeğinizin zorlanmadan ve rahat bir şekilde su içmesini sağlayacak su kapları bulunuyor. Çok fazla derin olmasa da yavru köpeğin içerken suyu dışarıya taşırmasına neden olmayacak derinlikte bir su kabı tercih edebilirsiniz. Böylelikle yavru köpeklerin hem burnuna su kaçmadan hem de rahat bir şekilde su içebilmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle yavru köpekler için köpek su kabı çok yüksek olmamasına da dikkat etmelisiniz. Aksi halde suyu içmeye çalışırken çok sık şekilde kabıyla ilgili olarak kazaya yaşayabilir ve suyun dökülmesine neden olabilir.

Kaymaz Tabanlı ve Çelik Köpek Su Kabı

Köpeğiniz için su kabı seçerken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan birisi de köpeğinizin su içmeye çalışırken dili veya burnuyla kabı ileriye doğru kaydırmasıdır. Bunun önüne geçebilmek için fayans veya tahta üzerinde bile hareketsiz şekilde durmasını sağlayacak kaymaz tabanlı köpek su kabı modellerini tercih etmelisiniz. Bu şekilde asla kaymayacağından rahatlıkla suyunu içebilecektir. Düzenli olarak suyunu tazelerken, su kabının temizliğini de sağlamalısınız. Bunun içinde mutlaka çelik malzemelerden üretilmiş olan sağlıklı ve kimyasal madde içermeyen su kaplarını tercih etmelisiniz. Özellikle renkli olması için kullanılan kimyasal maddeler, suyun içerisine karışarak, köpeğinizin sağlığını riske edecektir. Böyle bir durum yaşanmaması için çelik su kaplarını tercih etmelisiniz.

Etiketler: Köpek Su Kabı, Yavru Köpek Su Kabı, Kaymaz Tabanlı ve Çelik Köpek Su Kabı
Şubat 10, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR