Köpek Tasma Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpek Tasma Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpeklerin tasma ve tasma kayışı için eğitilmeleri aşaması çok önemlidir. Tasma kontrolün her zaman sizde olduğunu göstermesi açısından ve patronun kim olduğunun köpek tarafından anlaşılması açılarından önemli bir araçtır. Her şeyden önemlisi tasmanın köpekler için hayati bir öneme sahip olduğu unutulmamalıdır. Trafikte pek çok kazadan tasma sayesinde kurtulabilir ve rahatsız olan kişilere ulaşmasını engelleyebilirsiniz. Köpek tasma eğitimi için en ideal yaşın 4 ile 6 aylık aşama olduğu belirlenmiştir.

Bundan daha büyük yaştaki köpeklerde, tasma eğitimi daha zorlu bir süreç olacak ve daha uzun sürecektir. Köpek tasma eğitimi vermeye başlarken, köpeğin en mutlu olduğu anları kullanmak önemlidir. İyi bir oyun oynarken veya yemek yediği sırada sadece tasma takılarak, tasmaya alıştırma süreci başlatılır. İlk defa tasmayla tanışan her köpek, tasmayı boynundan çıkarmak için çeşitli yöntemlere başvuracaktır.

Bu tür durumlarda aldırış etmemeli, çıkarmayı denemesini önlemek için ilgisini başka tarafa çekmeli ve tasmadan tutarak patronun siz olduğunuzu ona göstermelisiniz. Çıkarma çabasından vazgeçtiği sıralarda onu övmeyi ve sevmeyi de ihmal etmemelisiniz. Köpeğinizin tasmaya alıştığını fark ettiğiniz ilk andan itibaren, tasmanın kayışını da eğitime dahil etmeniz gerekiyor. Birkaç gün boyunca her yere tasma ve kayışıyla birlikte gitmesini sağlamalı, kayışı elinize almamalısınız.

Yavru köpek tasma eğitimi nasıl verilir?

Dört aydan küçük yavru köpeklerin tasma eğitimi için, boyunlarına ağır gelecek tasma yerine, içinden iki parmağınızı geçirebileceğiniz yumuşak bir ip kullanabilirsiniz.  Dört ile altı aylık dönem, köpek tasma eğitimi için en ideal dönemdir. Bu dönemde önce tasmayı takarak buna alışmasını sağlamanız gerekiyor. Tasmayla uğraşmadığı zamanlarda onu överek tasmayı çıkarmak ve bir süre sonra tekrar takmak eğitimin önemli aşamalarından birini oluşturur.

Olağan koşullarda en fazla üç gün içerisinde tasma eğitimi tamamlanır. Köpeğiniz artık tasmadan rahatsız olmamaya başladığında ise, tasma kayışı takılarak, birkaç gün kayışa alışması için onunla dolaşmasını ve hatta uyumasını sağlamanız gerekiyor. Birkaç gün sonra artık tasma kayışını elinize alarak, onu yönlendirmeye, küçük gezintiler yapmaya başlamalısınız. Bu aşamadan sonra tasma eğitimi tamamlanacak ve köpeğin yaşamının ayrılmaz bir parçası haline gelecektir.

Etiketler: kopek tasma egitimi, köpek tasma eğitimi
Şubat 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR