Köpek Tasmaları Nasıl Takılır?

Köpek Tasmaları Nasıl Takılır?

Köpekler son derece enerjik, kendilerine ve başkalarına istemeden de olsa zarar verebilecek denli hareketli canlılardır. Bazen savunma ve koruma içgüdüsüyle, bazen sadece oyun olduğunu düşündüğü için, kendi yaşamlarını ve istemeden başkalarının yaşamlarını bile tehlikeye atabilirler. Hem bu sebeple ve hem de yaşadıkları evde patronun kim olduğunu anlamaları için, köpeklere tasma takılması bir zorunluluk ve eğitimlerinin de bir parçasıdır. Köpek cinslerinin farklı boy ve vücut ölçülerinin yanında, karakteristik özelliklerine göre tasmaların da farklılık göstermesi gerekir. Farklı tasma türleri de aynı zamanda Köpek tasmaları nasıl takılır? Sorusunun ortaya çıkmasına neden olur. Göğüs tasması ve boyun tasması en çok bilinen ve başvurulan tasma türleridir.

Hangi Köpeğe Hangi Tasma Takılmalıdır?


Hangi köpeğe hangi tasma takılmalıdır ve Köpek tasmaları nasıl takılır? Soruları, köpek sahipleri için oldukça zorlu bir sınav haline gelebilir. Cinsine, vücut ölçülerine ve karakteristik özelliklerine göre doğru tasma seçimi yapılana ve tasma eğitimi verilene kadar bu sorular önemini korur. Genellikle küçük köpeklerde kullanılan göğüs tasmaları bazı büyük köpek cinslerinde de kullanılır. Büyük köpeklerin kontrol altında tutulabilmesi için boyun tasması en sağlıklı yöntemdir. Bununla birlikte köpeğiniz için tasma seçimi yaparken, mutlaka veterinerinize danışmanızı öneririz. Bu sayede denem yanılma yapmaktan ve aynı zamanda farklı bilgiler arasında seçim yapmaktan kurtulabilirsiniz.

Köpeklerde Tasma Eğitimi


Bir köpek sahibi olduğunuzda, öncelikle onun hareketli dünyası içerisinde sizin rolünüzün çok açık bir şekilde belirlenmesi önemlidir. Her şeyin patronu olduğunuzu köpeğinize tavrı ve davranışlarınızla gösterdiğiniz gibi, en net şekilde tasma takmasını sağlayarak gerçekleştirebilirsiniz. Tasma eğitimleri zor gibi görünse de, köpeklerin birkaç hafta içerisinde öğreneceği bir eğitimdir. Köpeğinizin boynuna taktığınız tasmadan, önce rahatsız olacak ve çıkarmaya çalışacaktır. Bu sırada sürekli ona çıkarmaması ve çıkarmaya çalışmaması için net direktifler vermeniz gerekir. Birkaç gün içerisinde bu duruma alıştığında ise tasmaya kayışını da bağlayarak evin içerisinde o şekilde dolaşmaya alışmasını sağlamalısınız. Bu sırada kayıştan her tuttuğunuzda, patronun siz olduğunu öğrenmesini sağlayabilirsiniz. Bu aşamadan sonra Köpek tasmaları nasıl takılır? Sorusu da önemini kaybedecek ve artık tasma takmanızı köpeğinizin kendisi istemeye başlayacaktır. Tüm köpekleriniz için gerekebilecek her türlü tasma türüne dodomama.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Köpek tasmaları, köpek tasması
Eylül 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR