Köpek Tasması Nasıl Takılır?

Köpek Tasması Nasıl Takılır?

Köpekler son derece heyecanlı ve hareketli canlılardır. Bu nedenle evde beslenen köpeklerin dışarıda serbest dolaşmaları çoğu zaman sahipleri için oldukça zorlayıcı durumlara neden olabiliyor. Bu yüzden köpek gezdirmek için geliştirilmiş olunan köpek tasmaları bulunuyor. Fazlasıyla enerjik ve hareketli olan köpeklerin dışarıda kontrol altında tutulabilmesi maksadı ile üretilen köpek tasmalarının doğru şekilde kullanımına da dikkat edilmelidir. Aksi halde köpeğin tasmasına alışamamasına, tasmasından kaynaklı zarar görmesine neden olunabilir. Bu yüzden köpek tasması nasıl takılır konusunda daha bilinçli bir şekilde yaklaşım sergilenmesine dikkat edilmelidir.

Türlerine Göre Köpek Tasması Takma

Köpekler için özel olarak üretilen köpek tasmaları, farklı tasarım özelliklerine ve fonksiyonlarına sahiptir. Bu nedenle de her bir köpek tasmasının kullanım amacı birbirinden farklıdır. Boyun, göğüs ve gezdirme tasması çeşitleri bulunmaktadır. Bunların her biri farlı köpek cinslerine, farklı köpek eğitimlerine ve denetimlerine istinaden kullanılabilmektedir. Köpek tasması nasıl takılır sorusundan önce hangi köpek tasmasının kullanılmasına karar verilmelidir. Bunun için köpeğin cinsi ile fizyolojik özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır. Bu şekilde yapılacak doğru seçimler sonucunda hem köpeklerin rahat edebilecekleri hem de son derece dinamik bir şekilde kontrol sağlanabilecek tasma kullanımı gerçekleştirilebilir.

Köpek Tasması Takarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpek tasması nasıl takılır ve tasma takarken nelere dikkat edilmesi konusunda bilgi sahibi olunması çok önemlidir. Boyun ve göğüs köpek tasmalarının takılması sırasında çok aşırı şekilde sıkılması köpeğin hareketlerini kısıtlayarak, rahatsız olmasına neden olur. Aynı zamanda da özellikle boyun tasmaları ile nefes alışverişi sorunlu hale getirilebilir. Köpeklere tasma takarken dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi de nazik yaklaşımdır. Tasma takarken köpeğe bağırılması veya canının yakılması onun tasmaya karşı ciddi bir nefret duymasına neden olur. Bunun sonucunda da asla tasmayı takmak istemeyebileceği gibi ilişkiye de ciddi bir darbe vurur. Köpekler gezdirilirken tasmanın sürekli sert şekilde çekilmesi de tasmaya karşı bir önyargı oluşturmasına neden olur. Bu yüzden köpek tasmaları nazik bir yaklaşımla canını yakmadan takılmalıdır. Birbirinden kaliteli köpek tasmalarında her köpek cinsine uygun modeller dodomama.com sitesinde uygun fiyatlarla yer alıyor.

 

Etiketler: köpek tasması, tasma nasıl takılır
Mayıs 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR