Köpek Tırnağı Nasıl Kesilir?

Köpek Tırnağı Nasıl Kesilir?

Köpekler ne kadar şirin olursa olsunlar yırtıcı olan doğaları gereği istemeden de olsa sahibine zarar verebilmektedir. Üstelik bu zarar sadece ısırarak olmaz. Köpekler için pek fazla ön planda olmasa da tırnakları da fazlasıyla zarar verebilme potansiyeline sahiptir. Bu yüzden de evde beslenen köpeklerin tırnaklarının kesilmesi daha güvenli oyunlar oynamaya yardımcı olacaktır. Ancak köpek tırnağı kesme işlemi sırasında çok hassas şekilde hareket edilmesi çok önemlidir. Canının yanması saldırgan bir tavırda bulunmasına neden olabilir. Bununla birlikte ona zarar verilebilir. Bu yüzden çok dikkatli bir şekilde olduğu gibi uygun olan tırnak makasları ile köpeklerin tırnakları kesilmelidir.

Köpek Tırnağı Keserken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpek tırnağı kesme işlemi sırasında çok dikkatli bir şekilde hareket edilmelidir. Öncelikli olarak insanlar için üretilmiş olan sıradan tırnak makaslarının kullanımından kaçınılmalıdır. Köpekler için özel olarak üretilmiş olan köpek tırnak makaslarının kullanımı bu aşamada oldukça yardımcı olur. Köpeklerin tırnaklarının kesimi sırasında mutlaka tırnağının ortalama olarak yarısına kadar uzanan damarlı bir tabaka olduğu unutulmamalıdır. Beyaz tırnağı olan köpeklerde bu tabaka kolayca görülebilir. Ancak siyah tırnağı olan köpeklerde görmek daha zorlu ve hatta olanaksız olur. Söz konusu damarlı tabakaya yaklaşmayacak şekilde tırnak makası yerleştirilerek, tek seferde tırnak kesilmelidir. Aksi halde köpek tırnağının parçalanmasına ve düzgün kesilememesine yol açılabilir.

Köpeklerdeki damarlı tabakanın tırnağının siyah olmasından dolayı tam olarak nerede başladığı görülemiyor ise uzman veteriner hekimden destek alınmalıdır. Köpeğe zarar vermemek ve onun güvenini sarsmamak için böyle durumlarda işin uzmanına bırakılması gerekir. Köpeklerin tırnaklarının kesimi çoğu zaman önemli bir gereklilik olabilmektedir. Özellikle de uzun tırnaklar geriye doğru kıvrılarak, taban yastıklarına batma gibi burum ortaya çıkartabilir. Köpeğin patisi ile normal şekilde basışı açısından da önemli bir problem oluşturabilir. Bu yüzden periyodik olarak köpeklerin tırnaklarının kesilmesi gerekmektedir. Köpekler için özel olarak üretilen köpek tırnak makasları ile köpek tırnağı kesme işleminin yerine getirilmesi gerekir. Keskin, kaliteli ve dayanıklı farklı tasarımlardaki köpek tırnak makasları uygun fiyatlarla dodomama.com sitesinde sizleri bekliyor.

 

Etiketler: köpek tırnak kesimi
Nisan 30, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR