Köpek Traşı Nasıl Yapılır?

Köpek Traşı Nasıl Yapılır?

Köpekler için tıraş işlemi diğer tüm canlılarda olduğu gibi temel olarak gerekli olması durumunda gerçekleştirilmesi gerekir. Her köpeğin tıraş edilmesi gibi bir durum ise söz konusu değildir. Çünkü köpeklerin tıraş edilmesi tıpkı kedilerde olduğu gibi cilt kanseri gibi cilt kanserlerine ve davranış sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Bu yüzden köpek traşı gereklilik veya zaruriyet taşıması durumunda yaptırılması tavsiye edilmektedir. Ancak bu aşamada söz konusu tıraş işleminin nasıl olacağı da fark etmektedir. Sadece belirli bir seviyede yani sınırlı olarak tıraş işlemleri her köpek için yapılabilir. Ancak tüm tüylerinin alınmasını sağlayacak şekilde tıraş işlemleri çok fazla önerilmeyebiliyor.

Köpek Traşı Nasıl Olur?

Köpek traşı işlemleri için kullanılabilecek özel olarak geliştirilmiş köpek tıraş makası ve köpek tıraş makineleri bulunuyor. Bu ürünler yardımı ile köpekleri tüylerinin tıraş edilmesi oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Ancak köpeklerin fizyolojilerini ve anatomilerini iyi bir şekilde biliyor olmak tıraş işlemleri sırasında köpeğin zarar görmemesi açısından çok önemlidir. Köpekler için tıraş işlemlerinin bu gibi nedenlerle köpeğe zarar vermemesi açısından mutlaka uzman veteriner hekimler tarafından gerçekleştirilmesi tavsiye edilmektedir. Köpeklerin vücudunun her bölgesindeki çıkıntılar ve detay noktalar tıraş işlemi nedeni ile zarar görebilmektedir. Bunun önüne geçilebilmesi için mutlaka hassas bir şekilde hareket edilmesi gerekir.

Evde Köpek Tıraşı

Köpeğinin tıraşını evde kendisi yapmak isteyen köpek sahiplerine yardımcı olacak özel tıraş ürünleri bulunuyor. Köpeklerin tüy yapılarına uygun olarak tasarlanmış olan köpek tıraş makasları ile yüzeysel bir tıraş işleminin gerçekleştirilebilmesi mümkündür. Köpeğin ırkına göre değişen tüy yapılarının özelliklerinin de göz önünde bulundurulması çok önemlidir. Özellikle de bazı köpek ırklarının ön kahkülleri gözlerinin önüne gelebiliyor. Bu durumda görme yetisinin engellenmesine neden olabiliyor. Bu nedenle bu köpek ırklarının ön kahkül kısımlarının mutlaka düzenli olarak kesilmesi gerekir. Bu kesme işlemi de bir tür tıraş işlemidir. Köpek traşı işlemlerinde kullanılan makasları son derece hassas şekilde kullanmak gerekmektedir. Bunun dışında yaz aylarında aşırı ısınan havalarda yoğun ve kabarık tüylere sahip olan köpeklerin rahatlaması için köpek tıraş makineleri ile tıraş edilebilir.

Etiketler: Köpek traşı
Haziran 20, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR