Köpek Tuvalet Eğitim Spreyi Nasıl Kullanılır?

Köpek Tuvalet Eğitim Spreyi Nasıl Kullanılır?

Yaşam alanlarında evcil hayvan beslemek tüm güzellikleri ile birlikte ciddi sorumluluklar teşkil eder. Bu nedenle de özellikle evde köpek beslemeye karar verildiğinde sağlık durumunda beslenmesine ve hatta tuvalet ihtiyaçlarına kadar her konuda sorumluluğu üstlenmek gerekiyor. Özellikle yavru köpeklerin gelişim döneminde eğitimlerinin doğru yapılmaması yetişkinliklerinde evde sahiplerine çok fazla zorluk çıkartmasına neden olabilir. Bu nedenle yavru oldukları dönemden itibaren evdeki yaşam koşulları konusunda belirli alışkanlıkların kazandırılması için eğitimin verilmesi gerekir. Bunların en başında da köpek tuvalet eğitimi gelir. Zira köpeklerin tuvaletlerini farklı yerlere yapmaları bir köpek sahibinin en fazla şikayetçi oldukları konulardan birisidir.

Köpek Tuvalet Eğitimi Spreyi Nedir?

Günümüzde köpek sahiplerinin köpeklerine tuvalet eğitimini çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde verebilmeleri amacı ile yardımcı olacak ürünler bulunuyor. Köpek tuvaleti eğitim spreyi bu tip ürünlerden birisidir. Köpeklerin tuvalet eğitim sürecinin daha net ve daha verimli olmasını sağlayarak, köpeğin tuvalet eğitimini daha iyi bir şekilde alabilmesine yardımcı olur. Köpeklerin evde tuvalet eğitimlerini almaları noktasında yardımcı olacak çiş alıştırma ürünüdür. Sprey forma sahip olduğundan oldukça uzun süre kullanımı gerçekleştirilebilmektedir. Köpek sağlığını tehdit edebilecek ya da mekan içerisinde kötü bir koku oluşumuna neden olabilecek kimyasal içeriğe sahip değildir. Bu nedenle hem yavru hem de yetişkin köpek tuvalet eğitimi için gönül rahatlığıyla kullanılabilmektedir.

Köpek Tuvalet Eğitimi Spreyi Kullanımı

Köpek tuvalet eğitimi spreyi son derece pratik bir şekilde kullanılabilir. Sprey formda bulunduğundan kullanım öncesinde mutlaka sprey şişesinin iyice çalkalanmış olduğundan emin olunması gerekir. Daha sonra köpeğin ev içerisinde tuvaletini yapması istenen bölgeye tuvalet alıştırma pedi serilmesi gerekir. Seçilecek bölgenin köpeğin evde yattığı veya yemek yemediği yerlerden mümkün olduğunda uzak olmasına dikkat edilmelidir. Daha sonra köpeğin tuvaletini yapması için seçilen yere yaklaşık 15 santimlik bir mesafeden olacak şekilde spreyden bir miktar sıkılmalıdır. Daha sonra bu bölgenin köpek tarafından koklanmasına izin verilmelidir. Bu aşamada oyun veya yemek sonrasında bu işlemi yapmak tuvalet eğitim sürecini önemli oranda kısaltacaktır.

 

Etiketler: köpek eğitim spreyi
Haziran 11, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR