Köpek Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpek Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpek sahibi olmak isteyen kişiler için, en çok düşündüren sorunlardan biri, tuvaletleri konusunda ki endişedir. Aslında köpeklerin tuvalet konusunda ki eğitimleri, doğru bir yaklaşımla birkaç gün içerisinde verilebilen bir eğitimdir. Köpek tuvalet eğitimi nasıl verilir? Sorusu iki farklı şekilde cevaplandırılması gereken bir sorudur. Yaşam alnınızda bulunan, onun için belirlediğini bir yere tuvaletini yapmasını istiyorsanız, bunun için farklı bir eğitim verilmelidir. Ya da doğrudan dışarıya yapmasını istiyorsanız ve her gün köpeğinizle ilgilenerek onu birkaç defa çıkarabilecekseniz farklı bir eğitim vermeniz gerekecektir. Dışarıya çıkması ve tuvaletini orada yapması, elbette herkesin öncelikle tercih edeceği bir durumdur. Ancak bunun için, müsait zamanlar belirlemeniz ve her gün rutin bir şekilde buna uymanız da gerekecektir.

Ev İçi Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?


Köpek tuvalet eğitimi nasıl verilir?
Sorusunun ev içinde nasıl verileceğinin yöntemi, aşağı yukarı bir haftalık bir süreyi kapsar. Öncelikle hem sizin sürekli kontrol altında tutabileceğiniz, hem de köpeğinizin rahatlıkla ulaşabileceği bir alan belirlemeniz gerekiyor. Köpeklerin yemek yemelerinin hemen ardından ilk birkaç dakika da, bazen oyun oynarken ve eğlencenin ortasında, tuvaletlerini yapma ihtiyacı oluşur. Bu zaman dilimlerinde mutla kontrol altında tutulmalıdır. İlk zamanlar, akşam saat 18:00’ den sonra mama, 19:00’ dan sonra su verilemeyerek, olası hataların önüne geçmeye çalışabilirsiniz. Belirlediğiniz alana geniş bir şekilde sereceğiniz gazete kağıtlarından sonra, özelikle yemeğin hemen sonrasında ki ilk birkaç dakika da, tuvaleti gelen yavru köpeğiniz, bunu yerleri koklayarak belli edecektir. Bu sırada gazete kağıtlarının olduğu yere götürülüp, tuvaletini buraya yapmasını sağlamalısınız. Tuvaletini gazete kağıdının üzerine yaptığında, onu övücü sözlerle veya dodomama.com’ dan temin edebileceğiniz ödül mamalarıyla ödüllendirebilirsiniz. Birkaç günlük süreç içerisinde, yaydığınız gazete kağıtlarını azaltarak, sürekli buraya tuvalet yapmasını sağlamaya devam etmelisiniz. Yaklaşık 1 hafta sonunda, yavru köpeğiniz artık, yaşamı boyunca bu bölgeye tuvaletini yapacak bir eğitim almış olacaktır.

Dışarıda Verilecek Tuvalet Eğitimi


Köpek tuvalet eğitimi nasıl verilir?
Sorusuna dışarıda yaptırmak istediğinizde, biraz daha fazla uğraşmanız gerekecektir. Yine köpeğinizi özellikle yemek yedikten sonraki ilk birkaç dakika da kontrol altında tutmanız ve hemen dışarıya çıkarmanız gerekecektir. Bir hafta boyunca sürekli dışarıya tuvaletini benzer bölgelere yaptırdığınızda, köpeğiniz artık tuvalet için dışarıya çıkma eğitimini almış ve hatta kendisi istemeye başlamış olacaktır.

Etiketler: köpek tuvalet eğitimi
Kasım 18, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR