Köpek Tuvalet Pedi Nasıl Kullanılır?

Köpek Tuvalet Pedi Nasıl Kullanılır?

Köpek sahiplerinin adını sıkça duymaya başladığı ürünlerden birisi de köpek tuvalet petleridir. Genellikle yoğun bir kullanım yapısına sahip olmasa da gün içerisinde pek çok noktada oldukça önemli bir kurtarıcı özelliğine sahiptir.  Bu nedenle de köpek sahiplerinin mutlaka bulundurmaları gereken köpek pet ürünlerinden birisidir. Köpek tuvalet pedi özellikle dışarıya çıkma konusunda çok fazla istekli olmayan köpekler için oldukça işlevsel bir üründür. Özellikle bazı köpek türleri dışarı çıkma ve dışarıda gezme konusunda çok fazla isteğe sahip değildir. Bununla birlikte toplu yaşam alanları olan apartman gibi alanlarda ikamet edenler açısından da oldukça ideal bir ürün niteliği taşımaktadır.


Köpek Tuvalet Pedi Kullanımı


Köpek tuvalet pedi
kullanımı için mutlaka ilk 8 haftalık sürecin tamamlanmasının beklenmesi gerekmektedir. 8.hafta itibari ile pedlerin kullanımına başlanabilir. Bu tuvalet pedlerinin iç mekanda kullanımı gerçekleştirilebilmektedir. Özellikle banyo ya da balkon gibi köpeklerin diledikleri zaman erişerek, kullanımını gerçekleştirebileceği bir noktada bulunması gerekmektedir. Köpekler genellikle ilk kullanmaya başladıklarında pedin iç kısmını fazla kullanmaz. Ancak bu tamamen alışma sürecindedir. Köpeklerin bu pede alışma sürecinin daha hızlı ve daha kolay olması için çeşitli yöntemler bulunuyor. Bunun için köpeğin başka bir yere yaptığı idrarı bir kağıt havluyla bir miktar emdirildikten sonra tuvalet pedinin üzerine koyulmalıdır. Bu şekilde köpeklerin gün içerisinde genellikle standart olan tuvalet saatleri yaklaştığında pedin dışarısına çıkamayacağı bir şekilde bağlanması da önemli bir alıştırma sürecidir.

Bu yöntemler ile köpeklerin köpek tuvalet pedi üzerine işeme ve dışkılama işlemini gerçekleştirebilmeleri sağlanır. Birkaç defa ped üzerine tuvalet ihtiyaçlarını görmeleri durumunda köpekler hızlı şekilde bu pedin kullanımına alışacaktır. Bu şekilde artık apartmanda oturmanın ya da köpeğin dışarıya çıkma konusunda çok fazla istekli olmaması gibi durumların bir sorun haline dönüşmesinin önüne geçilebiliyor. Köpek tuvalet pedi ürünleri son derece dayanıklı ve fonksiyonel bir ürün olmaları ile köpeklerin hem kolay alışabileceği hem de rahatlıkla kullanabileceği ve sevebileceği ürünlerdir. Köpek tuvalet pedi modellerinde farklı köpek ırklarına yönelik olarak zengin çeşitler bulunuyor.

Etiketler: köpek tuvalet pedi
Temmuz 05, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR