Köpek Tüyü Dökülmesi Nasıl Engellenir?

Köpek Tüyü Dökülmesi Nasıl Engellenir?

Köpeğinizin tüyleri durumu genel sağlık durumu ile ilgili olarak sizin için önemli bilgiler verir. Örneğin köpeğinizin tüyleri canlı ve parlak bir görünüme sahip ise bu son derece sağlıklı olduğuna işaret eder. Ancak aksi bir durum kesinlikle köpeğinizde bir sağlık sorunu olduğuna işaret etmemektedir. Köpek tüyü dökülmesi bir soruna işaret edebileceği gibi normal bir durumda olabilir. Çünkü köpekler genel olarak yıl içerisinde iki defa tüy döker. Özellikle bahar aylarına girilirken, sıcaklık dolayısı ile köpeğiniz tüylerini dökebilir. Kış aylarına girerken de kısa tüylerini dökerek, kış için daha uzun tüylere yer açar. Bu nedenle bu tip bir tüy dökme olağandır.

Köpek Tüyü Dökmesini Önleme


Köpek tüyü
dökülmesi sorununun çözümü için öncelikle tüyün dökülme sorununun ana kaynağının tespit edilmesi gerekir. Buna göre tüy dökülmesi eğer bir cilt veya genel sağlık sorunu problemi dolayısı ile meydana geliyor ise mutlaka uzman veteriner hekime başvuruda bulunulması gerekir. Ancak köpeğinizin tüylerinin dökülmesi genel bir duruma bağlı ise köpeğinizin tüylerinin dökülmesi için çeşitli uygulamalar ile dökülmeyi önleyebilirsiniz.

Köpek tüyü dökülmesini önlenmesi için tüylerinin güçlendirilmesini sağlamanız gerekir. Bu kapsamda köpeğinizin tüylerini güçlendirmek için omega 3 yağ asitleri, C, B ve A vitaminleri gibi destekleyici takviyelerde bulunmalısınız. Bu şekilde köpeğinizin tüylerinin dökülmesinin tam olarak önüne geçmeniz ise mümkün değildir. Çünkü doğal fizyolojisinin gerekliliği dolayısı ile köpeğiniz tüylerini dökmelidir. Bu nedenle tamamen tüy dökmesinin önüne geçmek yerine olabildiğinde tüy dökmesini azaltmaya çalışmak daha iyi sonuçlar almanızı sağlar. Köpeğinizin su tüketimi konusuna da dikkat etmelisiniz. Yeteri kadar su içmemesi de köpeğinizin tüy kaybına neden olabilir. Köpeğinizi düzenli olarak banyo yapması da tüylerinin sağlığını korur. Bu şekilde köpeğinizin normal süreçte dökülecek tüylerinin banyoda dökülmesini sağlayabilirsiniz. Dolayısı ile köpeğinizin tüylerini evin farklı yerlerine dökmesinin önüne geçebilirsiniz. Düzenli olarak köpeğinizin tüylerini de taramanız, dökülecek tüylerinin evin etrafına yayılmasının önüne geçebilirsiniz. Besin takviyelerini yapmanız ve aşılarını zamanında yaptırmanızda köpeğinizin tüylerinin sağlığı için çok önemlidir.

Etiketler: köpek tüyü dökülmesi
Ekim 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR