Köpek Yatağı Nasıl Olmalı?

Köpek Yatağı Nasıl Olmalı?

Dostlarımızla sürdürdüğümüz yaşamın herkes için ideal ve mutlu sürmesi için, onun anlatamadığı birçok ihtiyacı hakkında da bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Bu sayede gerekli çözümleri üretebilir ve hem onun için hem de kendimiz için daha kaliteli bir yaşam oluşturabiliriz. Bu aşamada Köpek yatağı nasıl olmalı? Bilinenin aksine, önemli bir soru olarak karşımıza çıkıyor. Zira Köpekler hem konforlarına çok düşkün, hem kendileri için özel alanlara ve anlara ihtiyaç duyacak kadar gelişmiş bir sosyal yaşama sahiptir.

Bu sebeple köpeklerimize doğru yatak seçimleri yaparak, pek çok avantajı bir arada yakalayabiliriz. Yatak seçim sırasında öncelikle köpeğinizin boyutu ve uyuma alışkanlıklarına uygun şekle ve büyüklüğe sahip yatak tercih etmeliyiz. Elbette köpeğimizin büyüyeceğini de unutmadan, ölçülerini hesaplayarak bir yatak hazırlamalıyız.

Köpeklerin uyuma alışkanlıkları


Dostlarımız aslında bizimle birlikte aynı yatak ta uyumayı çok sevseler de, bu durum onların lider pozisyonda hissetmelerine ve dolayısıyla tüm ilişkilerimize etki eden bir olumsuzluğa neden olabilir. Zaman zaman yanımızda yatmasına izin versek de, bu durumun sınırlı kalması gerekiyor. Onların uyumayı tercih ettiği ev bölümleri gözlemlenmeli ve onun için hazırladığımız yatağa alışmaları için, bu bölümler kullanılmalıdır. Köpek yatağı nasıl olmalı? Sorusu, aslında her köpek için değişen bir cevaba sahiptir. Bununla birlikte köpek yataklarının mutlaka onların boylarına göre battaniyelerle doldurulması, su geçirmez olma özelliğine sahip olması ve hafızaya sahip malzemelerden tercih edilmesi ortak özellikleridir. Hafızaya sahip malzemeler, köpeklerinizin sürekli yattığı şekle göre şekil alarak, onların daha ortopedik ve rahat bir uyku çekmelerini sağlayan önemli bir püf noktasıdır.

Ortopedik yataklar


Köpeklerini bir türlü hazırladıkları yataklara alıştıramayan hayvan dostlarının, sıklıkla Köpek yatağı nasıl olmalı? Sorusunu sorduklarına şahit oluruz. Bir köpek yatağında uyumama konusunda direniş gösteriyorsa, bunun sebebi yatağın ihtiyaçlarını karşılamıyor olmasıdır. Örneğin köpeğinizde çeşitli mafsal ağrıları varsa, yatağının ortopedik olması gerekir. Bu sayede ağrıları azalır ve dolayısıyla yatakta daha fazla vakit geçirmeyi kendisi isteyecektir. Benzer şekilde sıcak iklimlerde yataklarında köpeklerin tüylerinden dolayı daha fazla hissettiği sıcaklığı azaltan hava alan malzemelerden hazırlanması gerekir.

Etiketler: köpek yatağı
Ekim 06, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR